In NEC op rapport krijgt iedere speler die minimaal en half uur gespeeld heeft een cijfer. De Nijmegenaren wonnen zaterdag bij FC Dordrecht (1-2), maar na een goede beginfase werd het geen sprankelende wedstrijd.

Alblas 6
Kreeg niet heel veel te doen en hoefde eigenlijk ook nauwelijks een redding te verrichten.

Van Rooij 6
Bart van Rooij trekt zijn zwakkere vorm door. Zorgwekkend is het nog niet, maar het valt wel op dat NEC vanaf de linkerkant veel vaker gevaarlijk wordt.

Van Eijden 7
Belangrijk bij het wegwerken van ballen en het vormgeven van de verdediging. Zo zonder publiek is zijn coaching duidelijk te horen in de stadions.

Bukusu 6,5
Herstelde zich van zijn fout tegen FC Den Bosch en speelde prima, maar ook niet werelds.

El Karouani 7
Laat al weken zien dat hij onbetwiste basisspeler is, nu met zijn zesde assist van het seizoen. Geen verdediger is zo vaak aangever bij een doelpunt in de Eerste Divisie.

Vet 6
Zijn duelkracht komt goed van pas tegen een ploeg als Dordrecht. In de slotfase ruimde Javier Vet de bal een aantal keer goed op, waardoor NEC de voorsprong vasthield.

Bruijn 7
NEC mag Jordy Bruijn danken voor zijn vrije trappen. Zonder hadden de Nijmegenaren misschien maar één punt uit de laatste twee wedstrijden gehad. Speelde verder ook sterk, al was het zonde dat hij door de gele kaart al zo vroeg naar de kant moest worden gehaald.

Barreto 6,5
In de eerste helft speelde Edgar Barreto een belangrijke rol in het vormgeven van aanvallen en het neerzette van het team. Na rust kwam hij wat minder in het stuk voor.

Tavsan 5,5
Het terugkerende verhaal: zorgt voor dreiging, maar nauwelijks voor goals en assists.

Janga 6
Maakte een mooie goal, maar dat betekent niet dat je daarna 85 minuten niets meer hoeft te laten zien.

Okita 4,5
Onzichtbaar.

Invallers Dirk Proper, Anton Fase, Cas Odenthal en Terell Ondaan kwamen te kort in actie om in aamerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement:

1. Bruijn6,59
2. El Karouani6,47
3. Alblas6,36
4. Vet6,33
5. Tavsan6,23

Spelers moeten minimaal de helft van de wedstrijd gespeeld hebben om opgenomen te worden in het algemeen klassement.