In NEC op rapport krijgt iedere speler die minimaal en half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC won vrijdagavond overtuigend met 1-4 op bezoek bij Jong FC Utrecht. Niet iedereen speelde even goed.

Alblas 6 
Alblas opende niet geheel overtuigend. De goalie greep slap in bij de openingstreffer, maar herstelde zich vervolgens prima en dat wat-ie te doen kreeg, deed hij goed. 

Van Rooij 8
Wat speelde de jongeling, net als zijn maatje aan de overkant, een goede tweede helft. Hij stichtte veel gevaar en beloonde zichzelf uiteindelijk met zijn eerste goaltje. 

Van Eijden 5
Een onvoldoende voor de aanvoerder, die aan de bal ontzettend matig was en ook verdedigend niet overtuigend ingreep waar nodig. Dit soort wedstrijden zitten er altijd eens bij, zelfs voor een van de meest constante factoren binnen het elftal. Fijn als dat gebeurt bij een 1-4 overwinning. 

Bukusu 6,5 
Er staat wel wat, in het hart van de defensie. Door zijn overtuiging lijkt het allemaal heel makkelijk. Had weinig te duchten van spits Hilterman en was opbouwend sterk. Speelt de ballen keihard in. Ook belangrijk in zo’n wedstrijd. 

El Karouani 7
Een onvoldoende voor de eerste helft, maar een dikke voldoende voor de tweede. Het verschil tussen twee helften is verklaarbaar, maar met weer een goal en een assist kan El Karouani terugkijken op een prima pot. Alleen de eerste twintig minuten, waarbij hij al aan de noodrem trok, zijn om snel te vergeten. 

Tavsan 6,5
Hij dribbelt o-zo makkelijk, alleen het rendement is nog te laag. Zijn klasse is in ieder geval zichtbaar, potentie is gezien. 

Vet 7
Er waren wat twijfels bij zijn komst, maar hij is echt wel van toegevoegde waarde. Net als Bruijn een speler van Eredivisie-niveau. Niet per se opvallend, maar ook die spelers zijn heel belangrijk. Anders kan er niemand opvallen. 

Bruijn 7
Zo balvast, doelgericht. Ook vrijdag weer uitstekend. 

Van der Sluijs 5,5
Een nipte voldoende voor de jongeling, die vrijdag een mindere dag had. Kwam nauwelijks in het spel voor en als hij aan de bal was, was het vaak weinig succesvol. Wordt interessant of zijn vervanger Ondaan dinsdag de voorkeur krijgt. 

(57′ Ondaan) 7,5
Terell Ondaan maakte indruk bij zijn eerste invalbeurt. Kwam in een half uur meermaals in scoringspositie en beloonde zichzelf uiteindelijk met een hele knappe treffer. Iets meer ritme op doen en de kansen die hij miste hangen ook. 

Okita 6,5
Okita lijkt er weer zin in te hebben en is actiever op het veld. Bracht NEC snel terug in de wedstrijd met een hele knappe kopgoal, maar ook zijn wisselwerking met nieuwkomer Ondaan biedt, hoewel er toen ook wel erg veel ruimte lag, perspectief.

Janga 6,5
Voetballend houdt het allemaal niet over, maar hij speelt echt in dienst van het elftal en kan de bal nog best wel eens vasthouden of doorkoppen. Daarom ook nu een nette voldoende voor de spits. 

Invallers Edgar Barreto, Thomas Beekman, Gabriël Culhaci en Dirk Proper kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement:
Elayis Tavsan 6,75
Jordy Bruijn 6,57
Souffian El Karouani 6,50
Norbert Alblas 6,43
Joep van der Sluijs 6,40

Spelers moeten minimaal de helft van de wedstrijden gespeeld hebben om in het algemeen klassement te komen.