In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur op het veld heeft gestaan een cijfer. NEC heeft zondag niet weten te winnen in Waalwijk tegen RKC. In tegenstelling tot de afgelopen weken was het veldspel van de Nijmegenaren niet goed en kwamen ze amper aan voetballen toe. Lang leek het een gelijkspel te worden totdat in de laatste minuut RKC de winnende maakte (2-1).

Branderhorst 6
Iemand die weinig aan deze verliespartij kon doen was Mattijs Branderhorst. Bij de gelijkmaker kon je je nog afvragen hoe de bal vanuit die moeilijke hoek erin ging, maar bij de 2-1 was de doelman kansloos. Had voor de rest nog een aantal goede reddingen.

Van Rooij 4
Het was niet de middag van Bart van Rooij. De vleugelverdediger speelde erg matig en ook zijn kenmerkende aanvallende impulsen waren deze wedstrijd niet aanwezig. Hoe hij het duel aangaat bij de 2-1 is een raadsel. Maakt een mindere fase door, hopelijk komt hij hier snel uit.

Márquez 4.5
Het lag een aantal keer verdedigend helemaal open aan de kant van de Nijmegenaren. Pakte tevens ook zijn vijfde gele kaart, waardoor hij de wedstrijd tegen PSV mist. Je hoopt dat in een wedstrijd waarin het niet loopt, dat hij de jonge jongens aanstuurt, maar die aansturing leek te ontbreken.

Odenthal 5
Voor Cas Odenthal geldt hetzelfde als voor Márquez, behalve dat Odenthal nog jong is en dat het niet gek is dat er soms een mindere wedstrijd tussen zit. Hopelijk voor hem wel weer een goed leermoment.

El Karouani 4
Zit in een vormdip. Speelt de afgelopen weken vaak een belangrijke rol bij de tegengoals van NEC. Zo ook bij de 1-1 van RKC. De roep om Calvin Verdonk wordt groter, maar El Karouani heeft wel wat krediet opgebouwd.

Schöne 5
Zelfs de routinier bij NEC speelde een matige wedstrijd. Leverde de bal een aantal keer knullig in en deed dit zelfs een keer in de eigen zestien. Hij moest door de afwezigheid van Barreto meer verdedigend werk op zich nemen en dat ging hem niet altijd goed af.

Bruijn 6
Maakte de enige Nijmeegse goal van de dag, met een bedankje naar de doelman van RKC. Zorgde nog wel voor diepgang, maar er kwam voor de rest weinig uit.

Proper 5
Hij mocht het, bij de afwezigheid van Barreto, weer een keer in de basis proberen. Je zag aan alles dat hij het moeilijk had. Toch zie je wel dat hij echt heel goed kan voetballen en dat het uiteindelijk met hem wel goed gaat komen.

Tavsan 4.5
Het probleem wat we al een tijdje zien bij hem was tegen RKC ook weer het geval, hij gaat altijd voor zijn eigen kans en pas daarna kijkt hij naar medespelers. Heeft ontzettend veel talent, maar zet dat steeds maar niet om in rendement. Speelde ook erg weinig klaar in deze wedstrijd.

46′ Verdonk 5
Hij werkte hard, maar kon niet echt veel betekenen voor de wedstrijd. Heeft voor de rest ook weinig gedaan.

Akman 4
Speelde natuurlijk maar een helft, maar hebben hem ook niet gezien die hele helft. Na een paar prima wedstrijden waarin hij ook wel zijn goaltjes meepikte, was dit wel echt een stuk minder.

46′ Romeny 4.5
Wachtte af op de diepe bal die maar niet kwam. Als die diepe bal dan wel een keer kwam, verloor hij het duel en ging de kans alsnog verloren. Er waren door alle blessures ook weinig andere mogelijkheden voor Meijer om aanvallend in te brengen.

Mattsson 5
Speelde van alle aanvallers nog het minst slecht. Als hij aan de bal is, komt er altijd wel dreiging van af. Als hij dit nu nog weet om te zetten in goals of assists dan kan het een sterkhouder worden in dit NEC.

Invallers Javier vet, Mikkel Duelund en Ilias Bronkhorst kwamen allen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.