In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Tegen SC Heerenveen (0-0) viel er weinig te genieten, wat ook te zien is in de cijfers.

Jasper Cillessen 6.5

Na zijn ontzettende drukke wedstrijd tegen AZ, kon hij tegen Heerenveen voornamelijk achteruit leunen. Heerenveen hield het bij twee schoten op doel en die had Jasper Cillessen. Geen moeilijke wedstrijd dus voor de Oranje-international.

Bart van Rooij 6

Gaf een prima assist op Nany Dimata, die slechts vergat binnen te koppen. Maar verder was het van Bart van Rooij vooral matig aan de bal. Stond verdedigend prima, maar zijn ballen voorwaarts kwamen zeker in de eerste helft zelden aan.

Iván Márquez 7

In een week waarin Iván Márquez al eerder de man van de wedstrijd was, zag de Spanjaard het al wel voor zich: de winnende maken uit een omhaal. Dat gebeurde niet, maar verdedigend was hij zoals gewoonlijk dit seizoen uitstekend.

Joris Kramer 6.5

De eerste clean sheet voor Joris Kramer in dienst van NEC. De linkspoot is gewoon een prima verdediger en de vroege wissel van spits Sydney van Hooijdonk was daar een gevolg van.

Calvin Verdonk 6

Mocht door een blessure van Oussama Tannane starten als linksback en deed dat naar behoren. Calvin Verdonk werd na een uur gewisseld, maar liet in ieder geval zien aan Rogier Meijer dat Souf niet de enige optie is op die plek.

Dirk Proper 5

Met name in de eerste helft was het niet goed wat Dirk Proper aan de bal liet zien. Werd gemakkelijk van de bal gezet, leverde veel ballen in en was niet in staat het spel te verplaatsen. Werd terecht gewisseld.

Mikkel Duelund 5

Mocht het een wedstrijdje proberen op zijn favoriete positie op het middenveld, maar liet niet zien dat hij daar moet starten wanneer Tannane terug is. Net als de rest van het middenveld kon Mikkel Duelund weinig creëren.

Lasse Schöne 5

De aanvoerder van NEC speelde geen beste pot. Leek heel nonchalant en verspeelde met balletjes buitenkantjes en lobjes op gekke plekken regelmatig de bal. Er wordt beter verwacht van Lasse Schöne.

Elayis Tavsan 7

Hij scoorde dit seizoen nog amper een voldoende, maar was zondag de gevaarlijkste man aan NEC-zijde. Als Heerenveen-keeper Andries Noppert nou iets korter was geweest dan 2.03 meter, was hij de matchwinner geweest met een prachtige goal. Het mocht niet baten.

Landry Dimata 6.5

Het was een lastige wedstrijd voor de nieuwe spits, vanwege de drie centrale verdedigers die hem in het oog hielden. Maar Landry Dimata was sterk aan de bal en fungeerde als aanspeelpunt, maar had eigenlijk die kopbal wel mogen maken.

Souffian El Karouani 5.5

Na wat mindere wedstrijden werd Souffian El Karouani een plekje naar voren geschoven. Maar in 60 minuten als aanvaller was hij minder kansrijk dan hij in de 30 minuten als verdediger.