In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC kwam in de eerste helft tot veel kansen, maar won toch niet van de rivaal uit Arnhem. Vitesse vertrok na een 1-3 overwinning met de drie punten uit De Goffert.

Roefs 6
Moest drie keer vissen bij zijn basisdebuut, maar kon daar zelf erg weinig aan doen. Was goed aan de bal en bleef rustig in de opbouw.

Van Rooij 6
Had de kans om NEC op voorsprong te zetten in de tweede helft. Moest, doordat Gonzalez vaak in de as speelde, bijna de hele rechterflank alleen bestrijken.

Sandler 5
Nam veel onnodige risico’s. Doordat Vitesse het veld heel klein hield, kwamen zijn rushes naar voren vaak niet lekker uit. Verder werd hij veel afgedekt, waardoor de opbouw in de verdediging vaak door Nuytinck verzorgd moest worden.

Nuytinck 4,5
En dat opbouwen ging Nuytinck niet zo goed af. Het tempo vertraagde als de bal bij hem kwam, waardoor flitsende aanvallen in de tweede helft uitbleven. Verder kon hij niet voorkomen dat Oroz voor zijn neus de 1-2 binnenkopte.

Verdonk 5
Had het moeilijk met Manhoef. Was verder ook slordig aan de bal. Ballen door het centrum zo in de voeten van een Arnhemmer kunnen niet de bedoeling zijn.

Schöne 6,5
Speelde met name in de eerste helft een prima pot. Het combinatiespel liep goed op het middenveld, waar Schöne vaak aan de basis van stond. In de tweede helft was iedereen minder, waaronder ook de Deense aanvoerder.

Mattsson 6,5
Scoorde alweer zijn vierde goal van het seizoen. Was verder de meest dreigende speler van NEC. Dat had Vitesse ook door, want ze offerden in de tweede helft een mannetje op die achter Mattsson moest aanlopen. Dat haalde de angel uit het Nijmeegse aanvalsspel.

Proper 5,5
Ook Proper was slordig aan de bal. Dit zijn de wedstrijden waarin je hoopt dat hij het verschil met zijn inzicht kan maken. Dat was tegen Vitesse niet het geval.

González 5,5
Kreeg een paar goede mogelijkheden om NEC op voorsprong te zetten. Als je dan later de deksel op de neus krijgt, denk je toch terug aan de kansen die de Spanjaard heeft gemist. De wisselwerking tussen hem en Mattsson liep in de eerste helft goed.

Dost 5,5
Je hoopte met Dost de ‘over mijn lijk’ mentaliteit toe te voegen aan het elftal. Net wanneer je dat nodig had na een uur ongeveer, was de boomlange spits leeg gespeeld. Het is wachten wanneer hij wel een hele wedstrijd kan volmaken en dan ook zijn eerste veldgoal in het NEC-shirt kan maken.

Hansen 6
Blijft een flitsende speler waar de supporters van genieten. Een balletje aannemen achter het standbeen en prachtige acties maken hem soms onnavolgbaar. Wel moet het rendement hoger worden voor Hansen, die ook na een uur telkens helemaal op is.

Sano 5,5
De Japanner is nog jong en moet nog wennen, maar dat hij potentie heeft ziet iedereen. Begon aardig aan zijn invalbeurt met een paar leuke acties, maar kon dat geen vervolg geven.

Mathias Ross, Mees Hoedemakers en Koki Ogawa speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.