In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Het was ronduit bedroevend wat NEC maandagavond op de mat legde tegen NAC Breda (0-2) en dat brengt weinig reden tot optimisme in de play-offs.

Branderhorst 6,5
De goalie had weinig kans bij de penalty en fenomenale vrije trap van Sydney van Hooijdonk. Bracht in de tweede helft nog een aantal keer knap redding en hield het team op de been, maar daar deed zijn ploeg verder weinig mee.

Van Rooij 4,5
Bedroevende voorzetten werden afgewisseld met beroerde aannames en slordige passes in de opbouw. Van Rooij had duidelijk zijn dag niet. Lichtpuntje was de fraaie voorzet op spits Rangelo Janga, die alleen voor de keeper faalde.

Barreto 5,5
Barreto deed zijn ding, maar toen hij in het tweede bedrijf op het middenveld kwam begon hij wat meer te zwemmen.

Odenthal 3
De aanvoerder maakt al maanden een hele sterke indruk, maar leidde tegen NAC kinderlijk eenvoudig de nederlaag in. Daarvan wist hij zich niet meer te herstellen. Kan een keer gebeuren, als het hier maar bij blijft.

Sanniez 5,5
Blijft mooi om te zien. Iedereen in Nijmegen was Terry Lartey-Sanniez vergeten, maar ook gisteren speelde de oorspronkelijke rechtsback nog wel degelijk links in de defensie.

El Karouani 5
Kwam weinig aan bod in de wedstrijd.

Proper 5
Dirk Proper lijkt zijn onbevangenheid een beetje kwijt. Hopelijk pakt-ie dat snel weer op, want de balletjes breed kan iedereen geven.

Vet 4,5
Soms hoop je dat Vet als ervaren rot op een of andere manier wat teweeg kan brengen als het niet loopt, maar daar was maandagavond absoluut geen sprake van.

Okita 4
We weten het allemaal: eens in de zoveel wedstrijden heeft-ie het. Hopelijk spaart hij die wedstrijden op voor de play-offs. Laten we het daar maar op houden.

Janga 4
Het klinkt cliché, maar die eerste kans… Ja, dan krijg je een hele andere wedstrijd. Maar verder ook helemaal niets teweeg kunnen brengen.

Tavsan 4
Hij kan zoveel leuks met een bal, alleen haalt hij er veel te vaak veel te weinig uit. En daar was de wedstrijd tegen NAC weer een mooi voorbeeld van.

Invallers Mathias de Wolf, Thomas Beekman, Jordy Bruijn, Thibo Baeten en Ayman Sellouf kwamen tekort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement

  1. Bruijn 6,15
  2. Barreto 6,06
  3. Van Eijden 5,96
  4. El Karouani 5,96
  5. Van Rooij 5,95