In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Tegen hekkensluiter SC Cambuur kwam NEC niet verder dan 0-0 en vanzelfsprekend zijn er dan weinig hoge cijfers uit te delen.

Jasper Cillessen 6

Hield voor de eerste keer dit seizoen in de Goffert de nul, maar daar is het meeste wel mee gezegd. Jasper Cillessen had niet veel te doen en stond vooral toe te kijken hoe zijn medespelers niet wisten te scoren.

Bart van Rooij 6

De rechtsback speelde in zeven dagen 300 minuten en was nog steeds een van de enigen die echt energie in de wedstrijd legde. Bart van Rooij kwam met een aantal aardige voorzetten, maar is niet degene die in zo’n wedstrijd het verschil maakt.

Iván Márquez 5

De Spanjaard beleefde een sterke start van het seizoen, maar is inmiddels bezig aan een mindere periode bij NEC. Het blijft een publiekslieveling, maar je begint te snappen waarom een vijfjarig contract voor Iván Márquez niet direct de grootste wens is van Carlos Aalbers.

Philippe Sandler 6

Zijn rode kaart tegen Feyenoord midweeks werd geseponeerd, dus Philippe Sandler kon gewoon spelen tegen SC Cambuur. Hij blijft indruk maken aan de bal en bezit een kwaliteit die zijn concurrenten niet hebben: de bal op de goeie plek krijgen.

Souffian El Karouani 6

De Marokkaans international speelde een redelijk anonieme wedstrijd. Kwam defensief niet in de problemen, maar kwam verder niet echt in het spel voor. Souffian El Karouani vuurde één goed schot af op het goal van Robbin Ruiter, maar bracht verder aanvallend te weinig.

Dirk Proper 6.5

Op de tribunes en op sociale media begreep eigenlijk niemand dat Dirk Proper na zeventig minuten werd gewisseld. Waar zijn collega-middenvelders maar wat rondwandelden, legde Proper verreweg de meeste energie in de wedstrijd. Rare wissel van Rogier Meijer.

Oussama Tannane 5

Geen goeie wedstrijd voor Oussama Tannane, die dikwijls te veel hooi op zijn vork neemt en daardoor te vaak de bal verliest. Pakte bovendien een onnodige gele kaart aan de rand van het veld, waardoor hij opnieuw een wedstrijd geschorst moet toekijken.

Lasse Schöne 5

De aanvoerder miste midweeks de wedstrijd van Feyenoord, dus van Lasse Schöne had je kunnen verwachten dat hij fit aan de wedstrijd begon. Toch leek het bij vlagen alsof hij met pap in de benen het veld overliep.

Elayis Tavsan 6.5

De enige van wie er tegen SC Cambuur gevaar kwam. Puntje van kritiek is dat hij best wel een van zijn vele kansen had kunnen omzetten in een doelpunt, maar zijn dribbels waren in ieder geval erg lastig voor directe tegenstander Alex Bangura.

Nany Dimata 5.5

Als je de heatmap van Nany Dimata ziet, zou je denken dat hij een middenvelder is. Hij komt veelal in de bal en houdt hem vervolgens goed bij zich, maar was zaterdagavond amper in de buurt van de goal te vinden. En dat is toch waar een spits moet zijn.

Ibrahim Cissoko 5

Als Magnus Mattsson weer volledig fit is, is het wellicht goed om Ibrahim Cissoko weer twintig minuten vanaf de bank te brengen, tegen een vermoeide defensie. Want Cissoko blijft een momentenvoetballer, die bij vlagen iedereen voorbij flitst, maar ook veel ziet mislukken.

Jordy Bruijn en Magnus Mattsson speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.