In NEC op rapport krijgt iedere speler die minimaal en half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC won zaterdag met liefst 6-0 van FC Eindhoven in een wedstrijd waarin veel spelers positief opvielen.

Alblas 7,5
Het werd 6-0, dus je zou denken dat Norbert Alblas niet zo veel te doen had, maar in de eerste helft had de doelman een paar goede reddingen in huis.

Van Rooij 6,5
Waar Souffian El Karouani over de flank raasde, was dat bij Bart van Rooij minder het geval. Viel ook niet door de mand.

Van Eijden 7
Een klein foutje van hem leverde bijna een kans op voor FC Eindhoven, maar verder deed Rens van Eijden weinig verkeerd.

Bukusu 7
De debutant naast Van Eijden maakte in het begin – logischerwijs – een was onwennige indruk, maar duidelijk is wel dat hij iemand is om voor te vrezen. Passend was hij ook sterk.

El Karouani 8
Maakte zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal met een prima schot. Het is hem gegund, zo zei ook trainer Rogier Meijer. Verzaakt tot nu toe nooit als het aankomt op inzet en mede daardoor staat hij in de basis.

Tavsan 8
De rode kaart van Pieter Bogaers was veelzeggend. De back van FC Eindhoven was helemaal klaar met het spel van Elayis Tavsan nadat hij negentig minuten zoek was gespeeld. Tip voor Tavsan is wel om niet altijd voor eigen succes te gaan, al verdiende hij zaterdag eigenlijk wel een goal.

Vet 6,5
Misschien is het gewoon de positie waar nieuwkomer Javier Vet zijn debuut maakte. Edgar Barreto en Dirk Proper leken er eerder ook al wat onzichtbaar en dat had Vet ook. Viel niet op, maar ook niet tegen.

Bruijn 7,5
Blijft het uitstekend doen op het middenveld. Raakte in de eerste helft de paal en de lat en beloonde zich uiteindelijk in de extra tijd van de tweede helft met een goal. Jordy Bruijn is een van de eerste die op het opstellingsformulier verschijnt.

Van der Sluijs 7
Ook Joep van der Sluijs maakte zijn eerste goal. De linkshalf doet het prima sinds hij een basisplek veroverde. Mag soms nog wel wat meer diep gaan.

Okita 7
Keerde terug in de basis als vervanger van Ole Romeny en scoorde ook meteen. Het is te zien dat hij een van de betere aanvallers is, maar het gevoel blijft dat hij er meer uit kan halen.

Janga 6,5
Ondanks zijn goal maakte Rangelo Janga niet een zeer overtuigende indruk in De Goffert. Aannames waren niet altijd goed, terwijl zijn rol in het elftal wel heel belangrijk is.

54′ Proper (voor Vet) 7
Dirk Proper die scoort uit een corner. Voorafgaand aan de wedstrijd zou het scheve gezichten hebben opgeleverd, maar het gebeurde toch echt. Verder was de wedstrijd natuurlijk wel grotendeels gespeeld toen hij in het veld kwam.

57′ Odenthal (voor Bukusu) 6,5
Dat geldt ook voor Cas Odenthal, die de geblesseerde Bukusu verving. Werd met deze score op het bord niet meer echt getest en deed ook niks fout.

Invallers Gabriël Culhaci, Terry Lartey Sanniez en Thomas Beekman kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.