In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. De Nijmegenaren stelden vrijdag flink teleur door met 2-1 te verliezen van TOP Oss, dat met tien man speelde.

Branderhorst 4,5
Soms leek het alsof Mattijs Branderhorst zijn handschoenen met olie had ingesmeerd, want meerdere schoten glipten uit zijn handen. Dat werd hem voorafgaand aan de 1-1 van TOP Oss fataal. Aan de 2-1 kon hij weinig doen.

Van Rooij 4,5
Wie wel iets aan de 2-1 kon doen was Bart van Rooij, die verder ook niet echt een goede indruk maakte in Oss. Eén voorzet zorgde voor een gevaarlijke situatie. Achterin hield Van Rooij in de eerste helft nog wel een Osse counter tegen.

Barreto 4,5
Waar Edgar Barreto de afgelopen weken uitblonk in de 5-3-2-formatie van NEC viel het tegen TOP tegen. De routinier gaaf de assist op de 0-1 van Elayis Tavsan, maar was in het restant van de wedstrijd ook vaak slordig.

Odenthal 5,5
Lange tijd hield Cas Odenthal zich achterin goed staande zonder Rens van Eijden naast zich. De jonge verdediger verijdelde meerdere keren het gevaar van TOP, maar moest in de slotfase toch buigen door twee goals van de thuisploeg.

Bukusu 5
Kevin Bukusu kreeg de kans in de basis nu Van Eijden ontbrak en deed dat best prima. Aan de 1-1 kon de Duitser weinig doen en toen de 2-1 viel was Bukusu al gewisseld.

El Karouani 4,5
Verbaasde de weinige toeschouwers met een breedtepass die bijna een doelpunt van TOP Oss opleverde. Het tekende zijn vorm van de afgelopen weken. Souffian El Karouani moet zich echt nog herpakken.

Proper 5,5
Dirk Proper hield zich op het middenveld nog enigszins staande. Hij verdeelde het spel, maar zag dat er voorin te weinig mee werd gedaan.

Vet 4
In het 5-3-2-systeem komt Javier Vet vaker in scoringspositie. De afgelopen wedstrijden was de middenvelder daaruit succesvol, maar dat viel tegen TOP tegen.

Bruijn 4,5
Jordy Bruijn heeft het al een aantal weken niet meer bij NEC. Zelfs bij de recente zeges – afgezien van Helmond Sport-uit – was de middenvelder niet de beste aan Nijmeegse zijde. Dat was tegen TOP ook zeker niet het geval.

Tavsan 5
Met zijn elfde goal van het seizoen opende Elayis Tavsan de score. De aanvaller kreeg nog enkele kansen op meer, maar die liet hij liggen.

Janga 4
Tegen FC Volendam scoorde Rangelo Janga nog een 7, maar in Oss lukte er weinig bij de spits. De manier waarop hij sommige kansen compleet verkeerd raakte typeerde zijn avond.

Invallers Jonathan Okita, Thomas Beekman en Thibo Baeten kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement

1. Barreto 6,20
Bruijn 6,20
3. El Karouani 6,16
4. Odenthal 6,07
Tavsan 6,07