In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC stelde zondag teleur door te verliezen van De Graafschap (1-2) in een wedstrijd waar eindelijk weer publiek aanwezig mocht zijn.

Alblas 4
Waar Mattijs Branderhorst er bij de tweede goal van VVV ‘niet goed uitzag’ was dat bij Norbert Alblas het geval bij beide Doetinchemse goals. Ook de uittrappen van de doelman kwamen niet altijd aan. Geen best optreden van de keeper.

Van Rooij 4
Ook Bart van Rooij speelde niet zijn beste wedstrijd. De goals van De Graafschap ontstonden vanuit ‘zijn’ zone op het veld en aanvallend bracht de rechtsback te weinig in. Zijn voorzetten kwamen nauwelijks aan.

Barreto 6
Het experiment met Edgar Barreto als centrumverdediger pakte opnieuw prima uit. Het is merkbaar dat de jonge verdedigers behoefte hebben aan sturing van de Paraguayaan. De vraag is wat Rogier Meijer doet als Rens van Eijden terugkeert van zijn schorsing.

Odenthal 5,5
Speelde niet geweldig, maar ook niet belabberd. Cas Odenthal maakte aan de bal soms wat vreemde keuzes door zomaar in te leveren, maar scoorde over het algemeen net een voldoende.

El Karouani 5
Verdedigend was soms weer vrezen als De Graafschap aan NEC’s linkerkant opkwam. De Nijmeegse backs steken duidelijk niet in de beste vorm de laatste weken.

Vet 5,5
Tegen zijn oude club zat Javier Vet er soms goed tussen en had hij ook eindelijk wat drang naar voren, maar genoeg was het niet. Wel leek het erop dat de middenvelder zich graag wilde laten zien tegen De Graafschap.

Sellouf 4,5
Klaagde na afloop tegen ForzaNEC over de slimme, maar valse overtredingen van De Graafschap. Aan de ene kant logisch, maar aan de andere kant hoop je dat NEC dat soort slimmigheden eens laat zien. Wat Ayman Sellouf verder liet zien, was simpelweg te weinig. Net als woensdag tegen VVV, overigens.

Bruijn 5
Ook Jordy Bruijn stelde opnieuw teleur. De middenvelder laat al even niet meer de hoogstandjes zien die we van hem gewend zijn. De vrije trap in de eerste helft die richting een van de bubbels zeilde was exemplarisch.

Tavsan 5,5
Maakte een uitstekende goal die de 1-2 betekende, maar dat levert Elayis Tavsan geen hoog cijfer op. Daarvoor creëerde de aanvaller verder gewoon te weinig.

Janga 5
Hield een aantal keer de bal goed vast en kreeg een overtreding mee, maar werd verder weinig bereikt. Zal Ted van Leeuwen de optie tot koop willen lichten?

Okita 4,5
Opnieuw was het niet goed genoeg van Jonathan Okita liet zien, maar waar hij tegen VVV in ieder geval nog een enorme kans kreeg (en miste) kwam de aanvaller nu nauwelijks in scoringspositie.

Invallers Thomas Beekman, Joep van der Sluijs en Thibo Baeten kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement

  1. El Karouani 6,17
  2. Bruijn 6,15
  3. Van Rooij 5,98
  4. Barreto 5,96
  5. Alblas 5,89