In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC won vrijdag met 2-0 van Jong PSV. Een zakelijke overwinning, wat ook te zien is aan de beoordelingen.

Branderhorst 7
Mattijs Branderhorst kreeg welgeteld één schot om te keren en dat was in de tweede minuut van de extra tijd. Het was een rustige avond voor de doelman, die dan ook niets verkeerd deed en erg aanwezig was met zijn coaching.

Van Rooij 6,5
Verdedigend zat het tegen Jong PSV wel goed met Bart van Rooij, dat kwam ook doordat de Eindhovenaren wel erg weinig in hun mars hadden. Aanvallend had het misschien wat meer gemogen.

Van Eijden 7
Niet voor niets verkozen tot Man of the Match. Rens van Eijden zette de lijnen uit en was ook in de slotfase te horen toen hij als aanvoerder zijn mannen vooruit schreeuwde. Een prima wedstrijd van de verdediger.

Barreto 6,5
Had volgens sommigen tegen Helmond Sport een 10 verdiend, maar daar zat Edgar Barreto vrijdag ver vandaan. De routinier liet wel weer een aantal keer zien de goede oplossing te kunnen vinden.

Odenthal 6,5
Probeerde het regelmatig met een crosspass de diepte in richting de aanvallers. De ene poging was beter dan de andere. Verdedigend gaf Cas Odenthal net als zijn ploeggenoten weinig weg.

El Karouani 6,5
Een linksback is er niet per definitie om te scoren, maar Souffian El Karouani kreeg er wel twee grote kansen voor tegen Jong PSV. Eentje had er best in gekomen. Verder een prima optreden van de linksback.

Proper 7
Voelt zich goed in deze rol op het middenveld. De schakel tussen de verdediging en de rest van het veld.

Vet 7
Maakte zijn vierde goal in vier duels en liet zo opnieuw zien dat hij goed uit de voeten kan in deze rol op het middenveld.

Bruijn 6,5
Geen wereldgoal van Jordy Bruijn deze keer. De middenvelder deed niet veel verkeerd en gaf met een corner de assist op de 2-0 van Rangelo Janga.

Tavsan 6
Zoals Rogier Meijer al zei: Je kan niet iedere week elke bal erin schieten. Elayis Tavsan had deze keer minder geluk voorin. Kan gebeuren.

Janga 6,5
Maakte een goede goal en werkte zoals gewoon weer hard, maar doordat NEC weinig kansen creëren kreeg ook de spits niet veel mogelijkheden om zich meer te laten zien.

Invallers Joep van der Sluijs, Jonathan Okita en Thibo Baeten kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement

1. Barreto 6,25
Bruijn 6,25
3. El Karouani 6,20
4. Vet 6,07
5. Tavsan 6,06