In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. De inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter bleek een ideale gelegenheid te zijn om aan het zelfvertrouwen en het doelsaldo te werken.

Mattijs Branderhorst 6.5
Hoewel het vooral NEC was dat de bal had, moest keeper Mattijs Branderhorst toch nog af en toe zijn handen uit de zakken halen. Op een afstandsschot van Dwayne Green na, voor die poging had Branderhorst twee reddingen nodig, maakte hij het niet spannend. Op de poeier van Paco van Moorsel was hij kansloos

Bart van Rooij 6.5
De ESPN-commentator noemde hem consequent Bart de Rooij, vermoedelijk denkend aan NAC-aanvaller Kai de Rooij, maar het was toch echt Bart VAN Rooij die de rechterflank bestreek. Verdedigend kwam hij niet in de problemen, aanvallend was hij af en toe wat slordig.

Edgar Barreto 7.5
In de eerste seizoenshelft viel Edgar Barreto nog wat tegen, maar inmiddels lijkt Rogier Meijer de juiste rol van zijn routinier te hebben gevonden. Feilloos in de opbouw en hij gaf een uitgekeken voorzet op Javier Vet voor de 2-0. Keep it up Edgar!

Rens van Eijden 7
Rens van Eijden gaf deze week nog aan graag langer verbonden te blijven aan NEC. Ted van Leeuwen lijkt er goed aan te doen zijn aanvoerder inderdaad een verlenging te geven, want zijn rust en controle geeft ook de rest van het elftal controle en sturing. Verdedigend liet hij weinig door.

Cas Odenthal 7
Met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal beloont Cas Odenthal zichzelf voor een uitstekende reeks die hij doormaakt. Geen ingestudeerd dansje of een duimpje in de mond, maar een oprechte sprong in de lucht en een brede glimlach. Mooi.

Souffian El Karouani 6
Hij herstelde zich enigszins voor zijn afgelopen twee wedstrijden, maar nog steeds was hij in aanvallend opzicht niet wat we van hem kennen. Misschien omdat we veel van hem verwachten, na zijn overtuigende eerste seizoenshelft.

Dirk Proper 7
Vorig seizoen was NEC-FC Den Bosch de wedstrijd waarin hij zijn basisdebuut maakte, dit seizoen toonde hij opnieuw zijn potentie. Hij heeft voor zijn leeftijd een enorme rust aan de bal en doet weinig gekke dingen. Hem kun je om een boodschap sturen.

Javier Vet 8
Javier Vet als meest aanvallende middenvelder, weinig mensen leek dat van tevoren waarschijnlijk een goed idee. Maar met drie goals en één assist in twee wedstrijden bewijst hij het tegendeel. Hij speelde verder ook aan de bal een uitstekende wedstrijd.

Jordy Bruijn 6.5
Hij had zichzelf moeten belonen voor zijn uitstekende wedstrijd, maar miste opzichtig twee enorm grote kansen. En dat terwijl Jordy Bruijn verder in de aanloop naar het doel van Den Bosch de meest betrokken speler was. Voor de clubtopscorer verwacht je toch een betere scherpte voor de goal.

Elayis Tavsan 7.5
De periode dat Elayis Tavsan op de bank zat, heeft hem kennelijk toch aan het denken gezet. Want prompt is hij de beste speler van NEC. Ook tegen Den Bosch was hij weer goed voor een assist en een schitterend doelpunt à la Arjen Robben.

Rangelo Janga 6.5
Een prima wedstrijd voor de spits van NEC, die zijn rol als aanspeelpunt prima vervulde. Rangelo Janga was lastig van de bal te zetten en hield verschillende verdedigers bezig. Een smetje: de nummer 20 van de KKD is de club bij uitstek om je doelpuntenproductie wat op te krikken, maar dat lukte hem niet.

Joep van der Sluijs, Jonathan Okita, Thibo Baeten, Ayman Sellouf en Mathias De Wolf speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Algemeen klassement:
1. Jordy Bruijn 6.18
2. Souffian el Karouani 6.13
3. Edgar Barreto 6.09
4. Javier Vet 5.98
5. Cas Odenthal 5.97