In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Tegen Fortuna Sittard redde invaller Pedro Marques een punt voor NEC, dat de hele wedstrijd de bovenliggende partij was. 

Jasper Cillessen 7

Iedereen fronste zijn wenkbrauwen toen de vrije trap van Burak Yilmaz in de eerste helft niét tegen de touwen vloog. Op het schot van Ozyakup in de tweede helft was iedereen kansloos geweest.

Bart van Rooij 6

Voor de backs van NEC lag er veel ruimte op de flanken, maar daar werd te weinig mee gedaan. 

Ivan Marquez 6,5

Dat iedereen die naast Marquez verdedigt snel slaagt lijkt echt waar te zijn. 

Calvin Verdonk 6,5

Want menig fan hield zijn hart vast toen bleek dat Calvin Verdonk Joris Kramer moest vervangen, maar dat vulde hij uitstekend in. Kwam goed voor zijn man, bracht tempo in de opbouw en bleek zelfs in de lucht sterk met flinke sprongkracht. 

Souffian El Karouani 6,5

El Karouani rechtte eindelijk zijn rug en deed al meer met de ruimte die er voor de backs lag. Was zuiver aan de bal en bracht aanvallende impulsen met Duelund aan de binnenkant. 

Dirk Proper 5,5

Proper en Schöne lijken elkaar soms in de weg te lopen. Het is een beetje teveel van dezelfde smaken op het middenveld. 

Oussama Tannane 6,5

Maar Tannane onderscheidt zich daarin wel. De smaakmaker had 1,5 verwachte assist op basis van Expected Goals, maar moet ook moedeloos worden als Duelund, Dimata en Cissoko achtereenvolgens naast of recht op de keeper koppen. 

Lasse Schöne 5,5

Schöne zei na afloop bij ESPN dat hij het ook absurd vond dat zijn ploeg niet wist te winnen van Fortuna. 

Elayis Tavsan 5

Tavsan kwam volgens ESPN ‘nog geen lantaarnpaal voorbij’, maar laten we duidelijk zijn dat een eigen speler uitfluiten absoluut not done is. Na het balverlies vlak voor de tegengoal zijn er nog zes spelers die nalaten in te grijpen. 

Nany Dimata 6

Dimata kon niet overtuigen bij zijn thuisdebuut. Hij loopt veel, levert veel arbeid en wint zijn duels, maar loopt zelden in de spits als er dan een voorzet komt. 

Mikkel Duelund 5

De tijd voor een echte buitenspeler lijkt – zeker in thuiswedstrijden – wel rijp. Met Cissoko en Mattsson heb je daar nu ook weer de opties voor. Diepgang is zeer gewenst. 

Ibrahim Cissoko, Pedro Marques en Magnus Mattsson kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.