In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC nam het zondag in Rotterdam op tegen Feyenoord en won hier geheel tegen de verhoudingen in een puntje (2-2).

Cillessen 6,5
Feyenoord liep NEC volledig onder de voet in de eerste helft. Dit leverde de Rotterdammers twee doelpunten op, waaraan Cillessen niets te verwijten viel. In de tweede helft loste Feyenoord schot na schot richting Cillessen, maar deze pogingen misten nauwkeurigheid en de ballen die op doel gingen, waren een vrij eenvoudige prooi voor de sluitpost.

Van Wermerskerken 6
Na iets minder dan een halfuur moest Sai van Wermerskerken het veld betreden, na een hoofdblessure bij Bart van Rooij. De Japanse Nederlander verdedigde prima en verzaakte geen moment.

Sandler 7
Speelde met vuur bij een aantal van zijn loopacties, wat af en toe voor hachelijke momenten achterin zorgde. Verder weer een uitstekende wedstrijd van de verdediger, die zijn goede lijn van de afgelopen maanden gestaag doorzet.

Nuytinck 7
Misschien wel de beste wedstrijd van Bram Nuytinck dit seizoen. Heeft in Italië veel ervaring opgedaan met verdedigende speelwijzen, bleek vandaag weereens. Nuytinck onderschepte bal na bal en schroomde niet om af en toe een tackle uit te voeren. Een uitstekende verdediger, die steeds meer vertrouwen lijkt te krijgen met Sandler naast hem.

Verdonk 7,5
Een ongelooflijke strijdlust van de linksachter vandaag. Verdonk speelt een erg sterk seizoen en onderstreepte dat zondag nog maar eens. De verdediger was scherp bij slordigheidjes van Feyenoord en liep zijn oude werkgever overal in de weg. NEC zal er alles aan gaan doen om Verdonk langer aan de club te verbinden.

Proper 6
Speelde op een sterk gewijzigd middenveld. Misschien daarom wist Proper zijn stempel niet op de wedstrijd te drukken. Kwam niet veel in het stuk voor, maar scoorde wel de zeer belangrijke aansluitingstreffer op slag van rust. Het was alweer de derde treffer voor Proper dit seizoen, waar hij in alle Eredivisiewedstrijden bij elkaar van voorgaande seizoenen slechts één keer tot scoren wist te komen.

Mattsson 6
Mattsson scoorde weer en staat nu halverwege het seizoen al op tien doelpunten. Werkelijk alle schoten van de Deen vliegen erin dit seizoen. Vandaag had hij maar één schot nodig om Justin Bijlow met een listige stuit te verrassen. Verder was Mattsson, net als heel NEC, aanvallend onmachtig. Werd veel gezocht, maar een stuk minder vaak gevonden. Stond ook veelal in de dekking van de Feyenoord-middenvelders.

González 5,5
Zijn vrije trap leidde de 2-1 in op slag van rust. Een fijne voorzet kon door Ogawa gekopt worden, waarna Proper wist af te werken. Het was het enige moment van dreiging van NEC in de eerste helft en ook het enige moment van Rober. De Spanjaard kwam sporadisch in balbezit, probeerde af en toe een counter te starten, maar zonder succes. Na zo’n 65 minuten mocht Kodai Sano het van Meijer op zijn plek proberen.

Hansen 4,5
In dit soort wedstrijden krijg je als buitenspeler niet veel momenten om je te bewijzen. Voor Hansen waren de kansen wel heel gering. De weg naar de rechtsbuiten werd voortdurend afgesloten door Hartman en als de bal al bij Hansen terecht kwam, deed hij hier bar weinig mee. Een wedstrijd om snel te vergeten voor Hansen, die bijna zeker weet dat zijn grootste concurrent volgend seizoen naar Italië vertrekt. Wel krijgt Hansen er een nieuwe concurrent bij in de vorm van Yvandro Borges Sanches, die zijn debuut mocht maken in De Kuip en al snel dreigender oogde dan de Nederlander.

Ogawa 6
Krijgt de complimenten voor zijn werklust en de assist bij de goal van Proper, maar speelde geen grootse wedstrijd. Ogawa zat in een sandwich van Trauner en Hancko en kwam hier geen moment lekker uit. Stond bij de uitvallen van NEC vaak niet vrij of buitenspel, waardoor menigeen uitbraak stilviel.

Baas 5
Had net als Hansen moeite om in de duels te komen. Gaf de assist bij de gelijkmaker, maar daar is ook wel alles mee gezegd. Moest vaak meehelpen achterin, waardoor hij eigenlijk nooit voorin te vinden was. Werd een klein kwartier voor tijd gewisseld voor Yvandro Borges Sanches, die meteen liet zien meer een buitenspeler te zijn dan Baas.

Bart van Rooij, Kodai Sano, Yvandro Borges Sanches en Mathias Ross speelden te kort voor een beoordeling.