In NEC op Rapport krijgt iedere speler van NEC die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Tegen Excelsior had de ploeg van Rogier Meijer ook nog tegen tien man de nodige moeite, maar stonden er uiteindelijk duidelijke cijfers op het scorebord: 0-3.

Cillessen 7
Cillessen kreeg niet al teveel ballen tegen Excelsior, maar voorkwam met een geweldige ingreep de 1-1, net voordat El Karouani aan de andere kant de 0-2 maakte. Was meevoetballend wat minder op dreef met slordige passes.

Verdonk 6,5
Calvin Verdonk werd geposteerd op een plek waar hij nog niet eerder speelde en deed dat met dat gegeven in het achterhoofd zeer verdienstelijk. Gaf een fraaie voorzet voor de 0-1 en heeft daarmee het aantal assists dat Bart van Rooij in de 21 wedstrijden hiervoor gaf al overtroffen, maar ontsnapte ook aan rood na een onbegrijpelijke (na)trap in de slotfase.

Márquez 6
Iván Márquez wist een niet te missen bal naast te koppen en had wat handhavender mogen optreden na de ziekenhuisbal van Sandler in de 55e minuut: haalt niet meer het niveau dat hij voor de winterstop constant haalde.

Sandler 5
Voor Philippe Sandler zit dat wel anders, want hij haalde tot dusver een heel hoog niveau. Maar, de verdediger had zondag even een mindere dag. Speelde met vuur toen hij (slechts) geel kreeg en schonk Excelsior bijna de gelijkmaker.

El Karouani 7
Speelde met plezier en dartelde, met name na de rode kaart, ouderwets op de gehele flank. Een doelpunt was een mooie bekroning op zijn optreden.

Schöne 6
NEC won in 2012 voor het laatst van Excelsior en toen was Schöne trefzeker. Zo belangrijk was hij zondag niet, maar de aanvoerder was zuiver in de passing en nam een aantal gevaarlijke corners.

Bruijn 6,5
Jordy Bruijn kreeg weer eens de kans in de basis door de schorsing van Tannane en speelde een vrij onopvallende, maar verdienstelijke wedstrijd. Brengt als enige diepgang in het spel van de Nijmegenaren.

Proper 7
Dirk Proper was – andermaal – de beste man aan Nijmeegse zijde. Was bedrijvig en speelde een belangrijke rol in de aanval die tot de 0-1 leidde.

Tavsan 5,5
De vleugelaanvaller had z’n vizier niet bepaald op scherp als hij kon uithalen. Kwam er niet of nauwelijks doorheen en mag na de wondergoal van Anthony Musaba eindelijk weer rekenen op serieuze concurrentie. Hopelijk helpt dat Tavsan in zijn prestaties.

Dimata 5,5
Dimata werkte weer hard, maar miste handelingssnelheid als het gevaarlijk dreigde te worden. Vanwege zijn inzet een nipte voldoende.

Mattson 6,5
De Deen werkte hard en maakte een knappe kopgoal. Verder weinig voetballende interactie met mede-aanvallers.

Invallers Pedro Marques, Ibrahim Cissoko, Anthony Musaba, Andri Baldursson en Terry Lartey Sanniez kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.