In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC speelde in de ’topper’ tegen koploper SC Cambuur voor één punt en dat is te zien in de cijfers. Daar waar het er achterin allemaal prima uitzag bij NEC, vielen de aanvallers van NEC, zoals vaker dit seizoen, door de mand.

Norbert Alblas 6.5
De keeper van NEC had een aantal mindere weken achter de rug en leek die reeks voor te zetten toen hij in het begin van de wedstrijd onder een voorzet heen dook. Daarna herstelde Norbert Alblas zich echter uitstekend. Een clean sheet tegen de koploper krikt zijn zelfvertrouwen hopelijk wat omhoog.

Bart van Rooij 6.5
Hij weet zich vaak goed vast te bijten in de centrale verdediger. Vooral in de eerste helft, toen het spel nog iets meer op en neer schommelde, liet hij zijn met zijn snelheid Issa Kallon prima in de tang te hebben. Met het betonvoetbal van NEC in de tweede helft verdween Bart van Rooij wat meer naar de achtergrond.

Rens van Eijden 6.5
Er zitten soms nog wat slippertjes in het spel van Rens van Eijden en hij ontsnapte in de tweede helft maar net aan een eigen goal, maar hij hield zich goed staande. En met een aantal uitstekende lange ballen zorgde hij voor wat spaarzame gevaarlijke momenten voorin.

Cas Odenthal 6.0
In de eerste helft bracht hij zichzelf nog af en toe in de problemen door zonder enig idee met de bal in te dribbelen. Dat deed hij daarna niet meer en focuste hij zich vooral op de taak om topscorer Robert Mühren uit de wedstrijd te houden. En dat lukte Cas Odenthal prima.

Souffian El Karouani 7.0
Voor rust was Souffian El Karouani de speler met de meeste dreiging naar voren toe. Met de spelers die voorin rondlopen is het een verademing om iemand op de helft van de tegenstander te zien met oog van zijn medespelers. Daar kunnen sommigen nog van leren. Maar later meer daarover.

Dirk Proper 6.5
Vorige week was zijn invloed amper zichtbaar tegen Excelsior, maar vandaag was Dirk Proper fel en scherp. De 1.67 grote middenvelder zal altijd moeten blijven strijden tegen vooroordelen die komen kijken bij zijn lengte, maar vandaag compenseerde hij dat prima met een wil om te vechten.

Jordy Bruijn 5.5
De beste speler van NEC was vandaag slordig in de passing, iets waar hij normaal gesproken in uitblinkt. Bij meerdere aanvallen was het juist Jordy Bruijn wiens pass net niet bij de goede persoon terecht kwam. Dat is zonde, zeker in een wedstrijd waarin de kansen al schaars zijn.

Javier Vet 6
Tegen Excelsior was hij gepasseerd voor Edgar Barreto, maar het is logisch dat Javier Vet vandaag weer speelde. De Mart Dijkstra van dit jaar, de verdedigend ingestelde middenvelder die de controle bewaart, dat is goed voor een team met normaal gesproken veel aanvallende intenties. Nu viel hij eigenlijk niet zo op.

Elayis Tavsan 4.5
De buitenspeler verloor keer op keer de bal in veelbelovende aanvallen, puur omdat hij zijn acties te lang wil doorzetten. Na één goede passeerbeweging krijgt hij het iets te hoog in de bol, waardoor hij blijft doorpingelen tot hij de bal verliest. Daardoor was hij vandaag eigenlijk nauwelijks écht dreigend.

Terell Ondaan 4.5
Na een uur werd hij gewisseld voor Rangelo Janga en zelf richtte hij zijn frustratie vooral op de dug-out. Maar als je zijn prestaties op het veld bekijkt, kun je niet tot een andere conclusie komen dan dat zijn wissel terecht was. Lag heel veel op de grond en kon met zijn snelheid amper gevaarlijk worden.

(59′ Rangelo Janga) 5.5
Is vorige week geheel terecht gepasseerd voor Terell Ondaan, maar zal toch die beslissing afgelopen twee wedstrijden toch in twijfel hebben getrokken. Zelf was hij een halfuur redelijk balvast, maar gevaarlijk werd hij niet. Behalve dan met zijn armen, die hij te pas en te onpas in iedereens gezicht wappert.

Jonathan Okita 5
Hij legt een lange bal van Van Eijden achteloos dood met zijn rechterpoot, gaat aan de wandel met de bal, twijfelt te lang en struikelt dan over zijn benen. Een actie die de wedstrijd van Johna perfect samenvat. Hij wil wel, maar hij blaakt niet bepaald van zelfvertrouwen.

Mathias de Wolf speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Algemeen klassement:
1. Jordy Bruijn 6.30
2. Souffian El Karouani 6.26
3. Bart van Rooij 6.00
Javier Vet 6.00
5. Norbert Alblas 5.92