In NEC op rapport krijgt iedere speler die minimaal en half uur gespeeld heeft een cijfer. De Nijmegenaren stelden zondag teleur met een nederlaag in eigen huis tegen Almere City FC (0-1).

Alblas 6
Geen torenhoog cijfer voor Norbert Alblas deze keer, maar ook geen onvoldoende. Aan de doelman lag het niet. De goal van Almere was meer een dekkingsfout dan dat het Alblas aan te rekenen viel.

Van Rooij 5,5
De backs lieten niet zien wat ze tegen Jong Ajax en FC Volendam wel deden: vaak mee opkomen en defensief stabiel. Tegen Almere was Van Rooij minder sterk. Slordig aan de bal en ook verdedigend niet altijd sterk omdat Almere de vleugel goed bezette en Van Rooij voor een keuze stelde.

Van Eijden 5
Rens van Eijden zei na afloop dat de goal van Almere City beter verdedigd had kunnen worden. Dat klopt, met name door de aanvoerder zelf die onder de bal doorging waardoor Damon Mirani raak kon koppen.

Odenthal 4
Veel supporters vragen zich af wanneer Kevin Bukusu zijn debuut gaat maken en gezien de recente optredens van Cas Odenthal is die vraag terecht. De negentienjarige verdediger maakt een ongelukkige indruk en leverde tegen Almere meerdere keren op knullige wijze de bal in.

El Karouani 5
Net als Van Rooij speelde ook Souffian El Karouani niet op zijn best. Slordig aan de bal en aanvallend niet zo actief als tegen FC Volendam.

Tavsan 5,5
Elayis Tavsan blonk uit tegen Volendam, maar bracht te weinig tegen Almere. De aanvaller had een paar goede acties, soms ook wat druistig. Net geen echte onvoldoende.

Barreto 5
Dirk Proper was onzichtbaar op deze plek en dat gold tegen Almere ook voor routinier Edgar Barreto. Natuurlijk zien we af en toe passes die we van vrijwel niemand anders bij NEC zullen zien, maar dat is niet genoeg. De Paraguayaan voegt op deze manier helaas niet zo veel toe.

Bruijn 6,5
De enige die er van achteruit echt een beetje voetbal in kreeg was Jordy Bruijn. De middenvelder kan zich voorin belangrijk maken, wat zijn Frenkie de Jong-rol naast de centrale verdedigers was vreemd maakt.

Van der Sluijs 6,5
Zonde voor de achttienjarige Joep van der Sluijs dat hij opnieuw het aluminium raakte. Tegen Volendam de lat, tegen Almere de paal. De jongeling zocht vaak de oplossing naar voren en was verdedigend agressief. Af en toe een foutje, maar goed. Het was pas zijn derde officiële wedstrijd.

Romeny 4,5
Het was soms wat treurig om Ole Romeny weer tegen beter weten in achter een dieptepass aan te zien hollen. De aanvaller toonde zich nog het meest gevaarlijk door uit te zakken en er zo voor te zorgen dat er doorgevoetbald kan worden, maar dat lijkt nou juist de taak van zijn collega Janga.

Janga 5
Geen dubbelslag voor Rangelo Janga tegen Almere. Niet eens één treffer zelfs. De spits kreeg niet veel bruikbare ballen, maar verloor ook wel erg veel kopduels. Dat laatste is nou juist waarvoor hij voorin staat.

Invallers Anton Fase, Thomas Beekman en Etien Velikonja kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.