In NEC op rapport krijgt iedere speler die minimaal en half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC speelde tegen laagvlieger FC Den Bosch met 2-2 gelijk. Vooral de tegenvallende aanval scoort laag tegen de Brabanders.

Alblas 5,5
De grootste kansen van Den Bosch werden door NEC zelf gecreëerd. Of de eigen goal van Bukusu Norbert Alblas te verwijten was, blijft maar de vraag. In de tweede helft zorgde Alblas echter bijna voor de 3-2, door de bal buiten de zestien zomaar in te leveren bij Den Bosch. Oftewel: slordige wedstrijd van Alblas.

Van Rooij 6
Zoals altijd maakte Bart van Rooij de meeste meters. Zijn voorzetten waren regelmatig gevaarlijk, maar toen hij door Jordy Bruijn alleen voor de keeper werd gezet, had hij te veel tijd nodig.

Van Eijden 6,5
In een fase waarin NEC achterin zenuwachtig en instabiel oogde, bleef routinier Rens van Eijden zijn hoofd koel houden. Hij bleef de ruimte zien en de goede ballen geven.

Bukusu 4,5
Zijn eigen goal was even komisch als dramatisch, maar daar hield de rampwedstrijd voor Kevin Bukusu niet op. De resterende eerste helft leek zijn vertrouwen ver te zoeken. Tot overmaat van ramp kon hij in blessuretijd de overwinning binnen hengelen, maar miste zijn kopbal totaal de goede richting.

El Karouani 6
Een minder opvallende rol dan we van Souffian El Karouani gewend zijn. Geen hele grote fouten gemaakt, maar in aanvallend opzicht speelde El Karouani langs de linkerkant amper wat klaar. En we weten allemaal dat hij dat beter kan.

Tavsan 5
Vooropgesteld, Elayis Tavsan is een ontzettend getalenteerde speler. Maar deze wedstrijd kwamen zijn acties niet uit de verf. Bovendien gaat de rechtsbuiten te veel voor eigen succes en kijkt hij weinig om zich heen. Met meer spelinzicht kan het de beste speler van de competitie zijn.

Bruijn 8
Jordy Bruijn had het vandaag als enige op de heupen. De twee fantastische vrije trappen die hij binnenschoot zullen ons het meeste bij blijven, maar verder strooide hij met uitstekende diepteballen. Hij verdiende een overwinning, maar kreeg dat niet.

Vet 6
Als defensief breekijzer stond Javier Vet prima, ook omdat FC Den Bosch op een aantal fases na amper in de aanval trok. Ook in aanvallend opzicht trok Vet af en toe naar voren, maar hij beschikt dan over te weinig creativiteit om echt het verschil te maken.

Sellouf 5
Wat gold voor Tavsan, geldt aan de andere kant ook voor Ayman Sellouf. Met zijn acties bracht hij zichzelf vaak alleen maar in de problemen. Ook Sellouf moet leren meer oog te hebben voor zijn ploeggenoten.

Okita 4
Het is dit seizoen tot nu toe hét verhaal van Jonathan Okita. Hij komt regelmatig in kansrijke positie, maar heeft zijn vizier totaal nog niet op scherp staan. Zijn talent staat buiten kijf, maar in de eindfase brengt Okita simpelweg veel en veel te weinig.

Janga 4
Wat er ook gebeurt, hoe lang Rangelo Janga al droog staat, Rogier Meijer blijft hem maar de voorkeur geven in de spits. Maar voor iemand van zijn postuur, is hij te weinig balvast, geen aanspeelpunt en al zeker geen geboren afmaker. Maar ja, wie moet er dán in de spits?

Invallers Joep van der Sluijs en Terell Ondaan speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Algemeen klassement:
1. Jordy Bruijn 6.57
2. Souffian El Karouani 6.43
3. Norbert Alblas 6.38
Javier Vet 6.38
5. Elayis Tavsan 6.29

Spelers moeten minimaal de helft van de wedstrijden gespeeld hebben om opgenomen te worden in het algemeen klassement.