In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. In Utrecht verloor NEC weer eens. Het werd 1-0 voor de thuisploeg. De Nijmegenaren kregen het maar niet voor elkaar in De Galgenwaard en dat is terug te zien in de cijfers.

Cillessen 6,5
De doelman kon helaas weinig doen aan het tegendoelpunt, maar speelde een prima wedstrijd. Stond er wanneer hij er moest staan en was aan de bal ook erg sterk. Jammer genoeg kon hij de bal van Lammers niet uit zijn doel houden.

Van Rooij 4,5
De rechtsback speelde een erg matige wedstrijd. Was aan de bal enorm slordig en zijn voorzetten kwamen niet aan. Had het ook lastig met zijn directe tegenstander en won weinig duels.

Sandler 6
Speelde wat onopvallender dan voorgaande weken, maar hield achterin goed stand. Aan de bal natuurlijk sterk, al was dit minder dan wat we van hem gewend zijn.

Nuytinck 6
De centrale verdediger droeg voor de verandering eens niet de aanvoerdersband, maar speelde oké. Bij de tegentreffer moest Nuytinck een keuze maken, waardoor Lammers bij hem weg kon lopen. Een jammerlijk moment, maar geen echte fout van de verdediger.

Verdonk 5
Was misschien wel het dichtst bij een doelpunt van alle NEC’ers, maar speelde geen goede wedstrijd. Bij zijn vrije trap liet hij zijn goede traptechniek zijn, maar verder kwam geen enkele voorzet aan. Ook hij was slordig in balbezit. Iets dat we niet gewend zijn van de dit seizoen zo constante linksback.

Hoedemakers 6,5
Was de beste veldspeler aan Nijmeegse kant. Constant aanspeelbaar en overal op het veld te vinden hoopte hij zijn ploeg naar voren te helpen, maar een compact Utrecht hield dat tegen. Begint met de week beter te spelen en zal bij de terugkeer van Proper zeker zijn plek niet verliezen.

Sano 5,5
Daar waar hij als ‘acht’ uitblonk op het middenveld, wil dat op ’tien’ nog niet echt lukken. De jonge Japanner liet de laatste weken vaak mooie dingen zien, maar tegen Utrecht zat hij in de tang. Verloor veel persoonlijke duels en ook hij speelde de bal niet vaak naar de goede kleur.

Schöne 5,5
Mocht weer eens in de basis starten en speelde niet slecht. Toch kon ook hij de nederlaag niet voorkomen. De Deen kwam veel aan de bal, maar voorin waren er maar weinig opties om aan te spelen. Hierover liet de routinier ook meermaals zijn onvrede blijken.

González 5
Was onzichtbaar en kwam amper in het spel voor. Totaal geen dreiging en verloor bijna al zijn duels. Geen wonder dat zijn directe tegenstander en oud-NEC’er El Karouani uitgeroepen werd tot Man of the Match.

Ogawa 5
Moest het doen met lange ballen en was daarin niet opgewassen tegen Van der Hoorn. Kreeg één grote kans, maar krulde de bal net langs het doel heen.

Hansen 5,5
Was verantwoordelijk voor veel balverlies, maar was ook de enige NEC’er van wie wat gevaar afkwam. Zijn dribbels zorgden voor onrust bij de Utrechtste defensie, al smoorden deze soms ook in de kiem.

Invallers Yvandro Borges Sanches, Sylla Sow, Lars Olden Larsen en Youri Baas speelden te kort om in aanmerking te komen voor een cijfer.