In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC won zaterdagavond met 3-1 van FC Emmen en de Nijmegenaren waren bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij.

Jasper Cillessen 6.5

Hij zal het inmiddels gewend zijn om één van de beste te zijn, maar Jasper Cillessen had tegen Emmen eigenlijk amper iets te doen. Hij werd gepasseerd door Richairo Zivkovic vlak voor rust, maar stond verder voornamelijk te bibberen in de kou.

Bart van Rooij 8

Veel supporters wisten het na deze wedstrijd zeker: Bart van Rooij moet zo snel mogelijk verlengen. Hij legde ontzettend veel energie in de wedstrijd, hield tweemaal de bal van de lijn en was niet te passeren in de één-op-één. Puike wedstrijd van Bartje!

Iván Márquez 7

Prima wedstrijd van de Spanjaard, die ook nog altijd zijn contract ziet aflopen. Maar het duo Iván Márquez-Philippe Sandler is al weken enorm betrouwbaar. Achterin heeft NEC het gewoon heel goed voor elkaar.

Philippe Sandler 7

Hij wordt alleen maar beter naarmate hij fitter wordt, lijkt het. Tegen FC Emmen was Philippe Sandler sterk in het uitverdedigen en rustig aan de bal. Je ziet steeds meer van het talent dat ooit met veel potentie naar Manchester City vertrok.

Calvin Verdonk 7

Zelf neemt hij eigenlijk geen genoegen met een reserverol, maar het is voor NEC natuurlijk ideaal om een reservelinksback te hebben van het kaliber van Calvin Verdonk. Liet verdedigend nauwelijks steekjes vallen en had ook de ruimte om af en toe mee op te stomen.

Dirk Proper 7.5

In het stadion werd Dirk Proper uitgeroepen tot Man of the Match. Aan de ene kant wellicht een bedankje voor het verlengen van zijn contract, aan de andere kant ook omdat hij gewoon een heel sterke wedstrijd speelde. Hij is overal te vinden en geeft nooit op.

Mikkel Duelund 7

De afscheidswedstrijd van Mikkel Duelund, althans, als we het nieuws moeten geloven en eens goed kijken naar zijn wat langer applaus bij zijn wissel. Hij speelde prima als vervanger van Oussama Tannane en leek nog één keer te proberen zichzelf in de herinneringen van de NEC-fans te voetballen.

Lasse Schöne 6.5

Eigenlijk speelde Lasse Schöne geen opvallende wedstrijd en eigenlijk is dat ook precies wat je van een nummer zes verlangt, zeker als je tegen een laaggeklasseerd team speelt. Hij onderschepte ballen en gaf ze weer af aan de aanvallers. Niks geks dus.

Elayis Tavsan 7.5

Dit was misschien wel de beste wedstrijd van Elayis Tavsan dit seizoen. Niet alleen was hij weer dreigend met zijn individuele acties, maar hij leverde ook twee zeer mooie assists. Zoals veel NEC-fans altijd al weten: als Tavsan vaker opkijkt en de bal afgeeft zoals nu, is hij je beste speler.

Nany Dimata 7.5

Twee doelpunten om zijn totaal dit seizoen op vijf te zetten: met vier goals in de laatste vier wedstrijden lijkt NEC eindelijk een scorende spits in huis te hebben. Naast zijn goals was Nany Dimata regelmatig in het spel betrokken. Gewoon een uitstekende wedstrijd voor de Belg.

Ibrahim Cissoko 7.5

Met name in de eerste helft draaide Ibrahim Cissoko zijn directe tegenstander helemaal horendol. Hij versierde een penalty en beloonde in de tweede helft zijn wedstrijd met een mooie goal. Daarna ging hij iets te gretig op zoek naar meer goals, maar dat kun je een 19-jarige in zijn derde basisplaats niet kwalijk nemen.


Anthony Musaba, Ilias Bronkhorst, Pedro Marques en Andri Baldursson speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.