In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur meespeelde met NEC een beoordeling. De Nijmeegse ploeg overtuigde vrijdag met een 1-4 zege op FC Eindhoven en er blonken meerdere spelers uit, bijvoorbeeld Jellert van Landschoot.
 
Branderhorst 6,5
Kreeg niet veel te doen en kreeg daardoor ook niet echt de kans om zich te onderscheiden. Enkele voorzetten belandden in zijn handen, maar bij sommige hoge ballen of uittrappen maakte de doelman een mindere indruk. Aan het doelpunt van Eindhoven kon hij niet zo veel doen.

Van Rooij 7
Net als NEC sloot Bart van Rooij de eerste seizoenshelft goed af. De rechtsback zakte de afgelopen weken ietwat weg, maar overtuigde tegen FC Eindhoven weer als rechtsback met goede passes en prima verdedigend ingrijpen. Haalde in de eerste helft een zeker doelpunt van Eindhoven van de lijn.

Van Eijden 7,5
El Capitano van NEC. Met Rens van Eijden terug in de defensie ging het dit seizoen beter met de Nijmeegse club, ondanks de mindere periode van de weken hiervoor. Met zijn eerste doelpunt van het seizoen tegen Eindhoven onderstreepte Van Eijden dit.

Kvida 6,5
Vormt met Van Eijden het degelijke centrum, maar is vaak wel de zwakkere broeder van het duo. Tegen Eindhoven ging het redelijk. Schieten kan hij beter niet doen, want toen eindigde de bal tegen het schoolgebouw achter het doel. Laten we hopen dat zijn blessure meevalt.

55′ Sturing 6,5
Mocht al vroeg in de tweede helft invallen voor Kvida, die geblesseerd afhaakte. Kon zich niet heel erg onderscheiden. Het doelpunt van Eindhoven was ondanks het matige verdedigende optreden niet echt zijn schuld.

Kuipers 7
Ook Bas Kuipers herpakte zich tegen Eindhoven. De linksback scoorde nog bijna met een zwabberschot dat gepakt werd door de keeper. Verdedigend stond hij zijn mannetje en straalde hij rust uit.

Flemming 6,5 (77′ Van de Looi)
Gaf een uitstekende pass op Anthony Musaba voorafgaand aan de 0-2, wat voor Zian Flemming het hoogtepunt van zijn optreden was. Hij deed het iets beter op het middenveld in de nieuwe rol met de punt naar achteren, maar er zit nog wel rek in.

Dijkstra 6,5
Af en toe wat slordig., maar Mart Dijkstra speelde een redelijke wedstrijd tegen Eindhoven. Nu NEC met de punt naar achteren speelt is de verdedigende rol van Dijkstra groter en komt hij voetballend minder in het stuk voor.

Van Landschoot 7,5
Grijpt zijn kans – eindelijk –  met beide handen aan. We hebben Van Landschoot regelmatig bekritiseerd dit seizoen, maar tegen Almere City viel hij al goed in en tegen Eindhoven speelde hij uitstekend, met een goal en assist als bewijs. Op deze manier is hij zeker van toegevoegde waarde voor NEC.

Musaba 7
De 0-2 was zijn voet was uitstekend en zouden we graag vaker zien. De rechtsbuiten was zijn directe tegenstander op snelheid te slim af en de afwerking met een stiftje over de keeper was subliem. Verder zorgde hij ook voor aardig wat dreiging en versierde Musaba in de slotfase een strafschop.

Romeny 7
Brak mede de ban door een vrije trap mee te krijgen waar Van Eijden de score uit zou openen. Aan de bal is hij sterk en dat mag hij best vaker tonen. De scouts uit de Eredivisie zitten weer voor Romeny op de tribune. Als spits mag hij zich wel vaker in het strafschopgebied melden.

Okita 6 (85′ Wolters)
Complimenten voor de sprint bij de 0-3 en het feit dat hij niet zelfzuchtig was en Van Landschoot de bal gunde, maar kijk een wedstrijd naar Okita en je ziet dat het nog veel beter kan. En dat is eigenlijk al weken zo.

Tom van de Looi en Randy Wolters kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Binnenkort volgen de gemiddelde rapportcijfers over de eerste seizoenshelft van NEC.