In NEC op rapport krijgt iedere speler die minimaal en half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC won maandag zonder dat het mooi ging met 2-1 van MVV Maastricht. De beoordelingen zijn dan ook niet bijster hoog.

Alblas 6
Verraste ons in de beginfase in negatieve zin door de bal op on-Alblassiaanse wijze in te leveren, maar maakte dat daarna wel goed met Alblassiaanse reddingen.

Van Rooij 5,5
Steekt al een paar wedstrijden niet in de beste vorm, maar valt ook niet extreem uit de toon met heel veel fouten. Aanvallend mag Bart van Rooij wel meer laten zien. De rechterkant rendeert niet zo goed als de linker.

Van Eijden 7
Was volgens sommige supporters toe aan een reservebeurt, maar liet tegen MVV zien waarom dat ondenkbaar is. Als aanvoerder toonde hij zich na wat mindere wedstrijden de leider op het veld, ook met goede crosspasses richting de aanvallers.

Van Ottele 5
Natuurlijk was Syb van Ottele ongelukkig bij de 1-1 van MVV. Verder zat hij ook niet heel lekker in de wedstrijd. De wissel in de rust was hard, maar zo gaat dat in het voetbal.

46′ Bukusu 6,5
Viel in voor Van Ottele en deed dat prima. Straalde net wat meer rust uit en had wat goede passes in huis. Het centrum Van Eijden-Bukusu lijkt zo hersteld voor de komende wedstrijden.

El Karouani 6,5
Versierde de penalty slim en mengde zich verder goed in de aanval. Verdedigend speelde Souffian El Karouani redelijk.

Tavsan 6
Het goede optreden tegen Jong AZ met twee goals kreeg geen vervolg tegen MVV. Elayis Tavsan speelde weer een beetje zoals in de wedstrijden daarvoor. Af en toe dreiging, maar nauwelijks grote kansen.

Vet 6,5
Begint zijn draai steeds meer te vinden in het elftal van Rogier Meijer. Javier Vet is met zijn duelkracht erg belangrijk op het middenveld.

Bruijn 6,5
Jordy Bruijn is by far de beste voetballer van NEC, maar is de laatste weken niet in de beste vorm. Desondanks had hij enkele goede passes in huis en benutte hij natuurlijk de strafschop.

Sellouf 5
Tegen Jong AZ ging het hem makkelijker af, tegen MVV was het lastiger. Zoals Ayman Sellouf na afloop zelf aangaf: hij kwam vaker in de duels en daar is hij nu eenmaal niet het type speler voor. Een ongelukkig optreden van hem.

Ondaan 4,5
Toen hij gewisseld werd, vroeg iemand op de tribune zich af of hij wel mee had gedaan. Die vraag zegt eigenlijk wel genoeg.

60′ Okita 6,5
Liet bij zijn eerste balcontacten al meer zien dan Terell Ondaan en leverde met eigenlijk ook de assist op de 2-1 van Joep van der Sluijs. Jonathan Okita blijft een speler die altijd voor gevaar kan zorgen. Hij doet het alleen lang niet altijd.

Janga 5,5
Het blijft voorin behelpen met Ondaan en Rangelo Janga, die ook bij de 0-3 tegen Jong AZ het net niet vonden. Janga is belangrijk bij het doorkoppen en vasthouden van ballen, maar doet verder aanvallend veel te weinig. Of krijgt hij gewoon geen bruikbare ballen?

Invallers Dirk Proper, Edgar Barreto en Joep van der Sluijs kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement
1. Norbert Alblas 6,46
Jordy Bruijn 6,46
Souffian El Karouani 6,46
4. Javier Vet 6,43
5. Elayis Tavsan 6,38

Spelers moeten minimaal de helft van de wedstrijden gespeeld hebben om opgenomen te worden in het algemeen klassement.