In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. De Nijmegenaren speelden een belabberde eerste helft tegen Go Ahead Eagles en herpakten zich daarna enigszins, maar verloren wel met 2-1.

Branderhorst 5
Eén momentje kan fataal zijn, ondervond ook Mattijs Branderhorst. De inspeelpass op Terry Lartey Sanniez, die met zijn rug naar de tegenstander stond, was alles behalve handig. Hiermee leidde de doelman de 1-0 in.

Van Rooij 6
Vooral in de tweede helft zagen we enkele goede rushes van Bart van Rooij op de rechterflank. Aan de goals van Go Ahead kon de rechtsback weinig doen.

Van Eijden 6
Het is goed voor NEC dat de aanvoerder weer terug is. Rens van Eijden kon de nederlaag niet voorkomen, maar na rust was wel te zien dat er achterin wat meer rust was.

Sanniez 5
Het staat voorop dat het vooral onhandig was van Branderhorst om Lartey Sanniez aan te spelen, maar wat de verdediger daarna deed, leek ook nergens op. Daarna herpakte de verdediger zich een beetje, maar uitblinken deed hij zeker niet.

Odenthal 5
Pakte aan het einde van de wedstrijd nog een domme kaart, al zou je ook kunnen redeneren dat het slim is aangezien Cas Odenthal nu de weinig zeggende laatste wedstrijd tegen FC Dordrecht mist. In de passing ging het veelvuldig mis bij de verdediger.

El Karouani 6
Souffian El Karouani was vooral in de tweede helft fel en liet zich aanvallend een aanval keer zien, maar zijn voorzetten kwamen te weinig aan.

Vet 5,5
Met Jonathan Okita en Jordy Bruijn bij zich lijkt Javier Vet veroordeeld tot een rol als controleur. Daarin valt hij simpelweg niet veel op.

Bruijn 6,5
Het is duidelijk dat NEC voorin leunt op iemand als Bruijn, maar ook hij kan het niet alleen. Een penaltyspecialist is hij zeker. Gezien het verleden is het zeker niet onaardig om er een te hebben.

Okita 5
Veroorzaakte de penalty en maakte in de eerste helft (weer) de indruk er eigenlijk niet veel zin meer in te hebben. Na rust zorgde hij een paar keer voor (een beetje) gevaar, maar genoeg was het niet.

Tavsan 5,5
Elayis Tavsan is – zoals we al vaker hebben geschreven –  een speler die potten kan breken. Met de nadruk op kan, want potten breken deed Tavsan tegen Go Ahead nauwelijks.

Janga 5
Rangelo Janga kreeg van Van Eijden een bemoedigend compliment over zijn kwaliteit bij lange ballen, maar we ontkomen er niet aan om te benoemen dat de spits opnieuw erg weinig creëerde. Twee schoten op doel is simpelweg te weinig voor een spits.

Invallers Thomas Beekman en Mathias de Wolf kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement

1. Bruijn 6,16
2. Barreto 6,06
3. Van Eijden 5,96
= El Karouani 5,96
5. Van Rooij 5,95