In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Een sterke eerste helft van NEC werd met twee treffers beloond tegen Sparta. De Nijmegenaren mogen met name Jasper Cillessen dankbaar zijn dat het geen tegentreffers geïncasseerd heeft. Daardoor bleef het bij een solide 2-0 overwinning voor NEC tegen de directe concurrent uit Rotterdam.

Cillessen 8
Keepte een hele sterke wedstrijd tegen de Spartanen. Voorkwam met z’n katachtige reflexen een aantal serieuze doelpogingen. Kende tegen het einde van de wedstrijd nog wat geluk toen hij de bal van Saito via beide palen uit het doel zag stuiten.

Van Rooij 6,5
De back stoomde een aantal keer vaak mee op naar voren. Als gevolg dat hij achter z’n man aan moest sprinten. Al had zijn tegenstander weinig in de melk te brokkelen in de aanvalskansen. De tweede helft had Van Rooij het wat lastiger met zijn Japanse tegenstander.

Sandler 7
Was niet helemaal fit, vandaar dat de betrouwbare Sandler eerder naar de kant werd gehaald. Kende geen moeite met de lange Lauritsen.

Verdonk 7
Of Verdonk nou linksback staat of in het hart van defensie. Werkt iedere week super hard. Dan hebben we ook nog eens zijn prachtige vrije trap. Twee uit twee voor Verdonk.

Baas 6,5
Werd met name in de eerste helft weinig betrokken in het spel. Als hij de bal dan had zocht Baas liever de oplossing naar achteren.

Hoedemakers 6,5
Lijkt zich steeds meer op zijn plek te voelen op het middenveld. Onderbrak een aantal goede aanvalspogingen van Sparta. Mag wel wat vaker het doel onder vuur nemen, wanneer de kans er is. Hoedemakers gaat zich nu opmaken met een ontmoeting tegen zijn oude werkgever: SC Cambuur.

Chery 6,5
Is overal op het veld te vinden. Wil het spelletje graag naar zijn hand zetten. Dit gaat bij Chery vaak gepaard met sierlijke passes. Als gevolg daarvan ging het balbezit wel wat vaker verloren.

Proper 8
Het begon feestelijk voor de middenvelder die op z’n verjaardag een prachtig doelpunt wist te maken. Zijn feestje eindigde in mineur door het uitvallen met een blessure. Met tranen in zijn ogen verliet Proper het veld. Hopelijk valt de ernst van de blessure mee.

González 6,5
Na een aantal sterke invalbeurten mocht de Spanjaard starten in plaats van Sontje Hansen. González vulde zijn taak goed uit en was een aantal keer erg dreigend.

Ogawa 6,5
Zocht een beetje de grens op tegen Sparta. Legde veel meters af met het afjagen van de verdedigers van de Kasteelheren. Zag zijn schotje net langs de palen gaan van Nick Olij.

Sano 6,5
Actie hier en daar van de buitenspeler. Passeerde vaak zijn tegenstander en kon zo gemakkelijk de bal afleggen op zijn teamgenoten. Legde de meeste meters ook in verdedigend opzicht. In het stadion werd zijn werklust en gretigheid geprezen als Man of the Match. Hier moet Sano het doen met een keurige 6,5.

Invallers Sontje Hansen, Sylla Sow, Lasse Schöne, Bram Nuytinck en Lars Olden Larsen kwamen allen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.