In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC wist zaterdagavond een overwinning niet over de streep te trekken. in de blessuretijd tot twee keer toe terug van een achterstand. Een fantastisch kwartier bracht drie goals, maar dat was wederom niet genoeg voor een overwinning.

Cillessen: 5,5
De goalie behoedde na vijf minuten NEC voor een vroege achterstand en redde daarmee misschien al vroeg de avond. Bij de 1-0 zag hij er ongelukkig uit, de andere twee tegentreffers waren lastige ballen die hij niet echt goed wist te verwerken.

Van Rooij: 6,5
Wederom een doelpunt van de rechtsachter en wat voor één! Van Rooij gaf slechts het laatste tikje, maar de aanval die vooraf ging, mag nu al opgenomen worden in de jaaroverzichten. Had het verdedigend lastig tegen de zwervende Vlap.

Ross: 6,5
Stond verdedigend zijn mannetje en gooide zichzelf alsof zijn leven ervan af hing voor een corner van Schöne. Het betekende de eerste goal van Ross, die op het einde nog bijna zichzelf verslikte in een scheidsrechtersbal.

Nuytinck: 5
De stoere stopper uit Malden had het lastig tegen de beweeglijke Ugalde en had best wat overtredingen nodig. Nog niet de leider die NEC hoopte binnen te halen.

Verdonk: 6
Speelde een onzichtbare wedstrijd, maar dat deed zijn directe opponent Daan Rots ook. Niet slecht tegen de man met de meeste assists van FC Twente.

Schöne: 6,5
Mede debet aan de 1-0 waar hij lopende middenvelder Steijn even kwijt was. In de eerste helft liet hij precies zien waarom je in sommige wedstrijden juist voor Hoedemakers kan kiezen. Was in het geweldige kwartier na rust de grote animator van NEC.

Mattsson: 8
Het houdt niet op voor de nummer 10. Wederom belangrijk, ondanks dat hij dit keer niet zelf raak prikte. De teller bleef steken op twee assists. Wat een seizoen voor de Deen!

Proper: 6
Kwam totaal niet in het spel voor en verdronk tegen het middenveld van Twente. Viel pas op door een gele kaart, zijn eerste dit seizoen.

Hansen: 6
Liet eenmaal zijn klasse en snelheid zien, maar daarna was de koek wel op. Werkte hard, maar kon zich verder niet onderscheiden.

Ogawa: 7
Zeker de eerste helft was het een ondankbare taak die de Japanner had. Stond op een eiland, maar kweet zich uitstekend van zijn taak. In dat ene kwartier was hij de kapstok waardoor NEC echt even aan voetballen toe kwam.

Baas: 7,5
Startte als linksbuiten vooral om de aanvallende backs van Twente te kunnen beteugelen. Dat lukte prima en in de tweede helft wist hij ook nog prachtig raak te stiften.

Lars Olden Larsen, Mees Hoedemakers en Sai van Wermeskerken kwamen allen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.