In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Tegen Go Ahead Eagles speelde NEC een van de slechtste wedstrijden van het seizoen. Hoge cijfers zijn dan ook niet terug te vinden in deze lijst.

Jasper Cillessen 6
Jasper kreeg niet echt de kans zich te onderscheiden. Met slechts twee schoten op doel heeft de goalie weinig te doen gehad. De 1-0 kunnen we hem niet aanrekenen.

Bart Van Rooij 5
Bart speelde een matige wedstrijd. Waar we Cillessen weinig kunnen verwijten bij de 1-0, kan Van Rooij zich wel even achter de oren krabben. Zijn ingreep om Stokkers van het scoren af te houden kwam te laat. Aanvallend blonk de rechtsback ook niet uit.

Iván Márquez 5
De Spanjaard had zijn handen vol aan de fysiek sterke Lidberg. Aan passie en strijd is het bij de Spanjaard geen gebrek, maar Márquez liet zich een aantal keer wel makkelijk weg zetten. De Spanjaard, leek net als velen, een ‘off-day’ te hebben

Joris Kramer 5.5
Voor het eerst sinds 4 september mocht Joris Kramer starten in de basis. De oud-speler van Go Ahead Eagles had last van blessureleed en door een goed presterende Sandler moet de 26-jarige verdediger het doen met een plek op de bank. Ondanks dat Kramer de Adelaarshorst dus goed kent, kwam hij wat onzeker over.

Souffian El Karouani 5.5
Souf begon aardig in de eerste helft, maar daar is ook alles mee gezegd. Aanvallend kon de linksback niet iets extra’s brengen, wat je misschien ook niet van hem kan verwachten. Ook voor hem een krappe voldoende, mede door zijn inzet.

Dirk Proper 6
Na zijn sterke optreden tegen Sparta trok Proper deze lijn door tegen Go Ahead. Proper leek als een van de weinige gemotiveerd te zijn voor dit duel en bracht dan ook de meeste energie. Helaas is de middenvelder nog niet bepalend genoeg om dit soort wedstrijden voor je te winnen. Wel scoort Proper het hoogste cijfer van deze wedstrijd.

Oussama Tannane 5
Hij mocht eindelijk weer mee doen. Oussame Tannane was weer terug na een schorsing van drie wedstrijden. Je zou hopen op de grote ‘Oussame Tannane-show’, maar daar leek het tegen de ‘Eagles’ allerminst op. De Marokkaan kon helaas zijn creativiteit deze wedstrijd niet laten zien en hij leek niet lekker in de wedstrijd te zitten. Een zeldzame onvoldoende voor de smaakmaker.

Lasse Schöne 5
De aanvoerder zal, zo kritisch als hij is, niet blij zijn met zijn eigen spel. De routinier liet zich een aantal keer in de luren leggen, met name door Bobby Adekanye. Schöne kon zijn stempel niet drukken op dit duel en moest het veld vroegtijdig verlaten.

Elayis Tavsan 5.5
Tasvan is een van de spelers die een goede indruk maakt sinds de jaarwisseling. Ook in de eerste helft kwam alle dreiging van de rechtsbuiten. Helaas kon Tavsan zijn goede eerste helft niet doorzetten na de rust. Na een vrij onzichtbare tweede helft krijgt Tavsan een 5.5.

Pedro Marques 4.5
Pedro stond vorige week vol in de schijnwerpers na zijn knappe goal tegen Sparta waarmee hij een punt redde voor NEC. In Deventer was niks van die Marques te zien. Door de afwezigheid van Dimata (ziek) begon de Portugees vanaf de aftrap. Hij was ongelukkig in zijn aannames en zijn enige schot raakte hij ook nog eens volledig verkeerd. Het is een prima spelers om te gebruiken als supersub, maar negentig minuten blijft een vraagteken.

Ibrahim Cissoko 4.5
Cissoko blijkt toch nog te wisselvallig te zijn. Hij wisselt uitstekende wedstrijden af met belabberde optredens. Tegen Go Ahead was het ook niet veel. De buitenspeler had het niet en werd dan ook terecht gewisseld in de rust.

Calvin Verdonk 6
Hij was de vervanger van Cissoko. Door deze wissel schoof El Karouani een linie op. NEC speelde 3-5-2 met Verdonk als meest linker verdediger en hij speelde een prima helft. De defensie van NEC had het niet heel zwaar in de tweede helft en zo kon Verdonk ook weinig goed of fout doen.

Invallers Anthony Musaba en Illias Bronkhorst speelden te kort om in aanmerking te komen voor een cijfer.