In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC promoveerde zondagavond na vier jaar afwezigheid weer naar de Eredivisie na een nipte zege op NAC Breda (1-2).

Branderhorst 9
Goalie was kansloos bij de gelijkmaker. Verdediging stond weer goed, had dan ook niet heel veel te doen.

Van Rooij 8,5
Wat een passie, wat een drive. Hopelijk blijft de jonge rechtsback nog een jaartje in De Goffert.

Sanniez 8,5
Begon weliswaar wat onrustig met wat foute passes, maar respect voor deze man. In april moest hij er ineens staan en dat heeft hij gedaan. Klasse!

Van Eijden 9
Zo belangrijk. Genoeg voorzetten weggekopt, de rust kunnen bewaren tijdens hectische momenten. Kwam drie jaar geleden terug om met NEC te promoveren en het is eindelijk gelukt. Het is hem gegund.

Odenthal 9
Was verantwoordelijk voor de belangrijke openingstreffer. Magistrale vrije trap, goed binnengeknikt. Mooi seizoen doorgemaakt, met weliswaar wat mindere wedstrijden toch goed ontwikkeld.

El Karouani 9
De vleugelverdediger speelde mogelijk zijn laatste wedstrijd voor NEC. Heeft gewoon een uitstekend seizoen doorgemaakt en bekroonde dat met de allesbeslissende voorzet richting Jonathan Okita. Die herinneren we ons over 10 jaar nog.

Barreto 10
Met tranen in de ogen stond hij na afloop op het veld. Olympische Spelen, honderden Serie A-wedstrijden, maar dit raakt hem gewoon. Prachtig!

Vet 8,5
Javier Vet kende zijn beste periode zo ongeveer ook wel deze play-offs. Met zijn ervaring van groot belang geweest deze week. Na de gele kaart werd het wat link; de wissel was dan ook begrijpelijk.

Bruijn 9
Goede vrije trap richting Cas Odenthal en een paar geniale acties. De Eredivisie is een smaakmaker rijker. De tackle bij de 1-1 was wel onbegrijpelijk…

Okita 10
Jarda Simr, Jonathan Okita. Lijkt toch op elkaar. Wat een fantastisch doelpunt op het allerbeste moment dat je maar kan verzinnen. Kende een heel moeilijk seizoen, maar was deze play-offs niet te stoppen.

Janga 9
Stak weer ontzettend veel energie in de wedstrijd. Hield ballen vast, sleurde en won duels. Zijn tijd bij NEC zit erop, werd niet altijd evenveel gewaardeerd maar was absoluut van waarde tijdens deze play-offs.

Invallers Thomas Beekman en Kevin Bukusu kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.