In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC pakte in Utrecht een zwaarbevochten punt, nadat het vooral in de eerste helft wel meer had verdiend.

Jasper Cillessen 8
Redde fenomenaal op de één tegen één met Douvikas. Straalde veel rust en zekerheid uit en stond telkens op de goede plek. Dat zal ook de bondscoach gezien hebben. Uittrappen waren wat gehaast en gingen nog weleens over de zijlijn. Dat moet beter vond ook ‘Jappie’ zelf. Desondanks wederom uitblinker aan Nijmeegse zijde.

Bart van Rooij 7
Speelde een zeer degelijke wedstrijd en lijkt beter in vorm te komen. Kan nog altijd beter, maar stond zijn mannetje tegenover de Utrechters.

Ivan Marquez 7,5
De lofzang voor Marquez blijft nog even voortduren. Douvikas en voornamelijk Dost kwamen niet echt lekker in de wedstrijd door de Spanjaard met als partner Verdonk. Kon helaas niet scoren vanuit een spelhervatting, dat was de kers op de taart geweest.

Calvin Verdonk 7,5
Zette zijn sterke spel van tegen Fortuna voort tegen Utrecht. Samen met Marquez speelden ze de spitsen redelijk uit de wedstrijd en lieten ze maar weinig door.

Souffian El Karouani 7
Was dichtbij een doelpunt maar Barkas kon zijn schot redden. Speelde weer zoals de ‘Souf’ die we kennen. Wil naar het WK toe maar zal daarvoor nog wat stapjes omhoog moeten zetten.

Lasse Schöne 5,5
Leed veel nonchalant balverlies en maakte een aantal fouten. Kreeg een gele kaart voor meerdere aanmerkingen op de leiding. Een van de weinigen die iets creëerde, maar niet de beste wedstrijd van de aanvoerder.

Mikkel Duelund 6
Was een beetje onzichtbaar gisteren. Wisselde nog weleens van positie met Mattsson, maar kwam niet echt in het stuk voor. Gaf goede steekbal waar een grote kans voor Mattsson uitkwam, maar sprong verder niet uit het oog.

Dirk Proper 7
De beste middenvelder aan Nijmeegse zijde. Zat er een aantal keer goed tussen en ook in balbezit deed hij goede dingen.

Elayis Tavsan 7
Zorgde weer constant voor gevaar en dat is knap na de week die hij gehad heeft. Na het uitfluiten en zijn oproep voor Jong Oranje liet Tavsan weer zijn kwaliteiten zien. Helaas kwam zijn pass niet aan bij Dimata, anders had NEC misschien wel de volle buit meegenomen.

Nany Dimata 5,5
Komt nog niet lekker uit de verf. Kreeg weinig aanvoer maar verloor ook veel van zijn persoonlijke duels. Nog niet je van het dus.

Magnus Mattsson 7
Maakte zijn rentree in de basis na zijn blessure en deed dat zeker niet onverdienstelijk. Was veel aan de bal en een plaag voor de thuisploeg. Dat was ook te zien aan het aantal overtredingen die op hem gemaakt werden. Kreeg twee grote kansen, maar vond tweemaal Barkas op zijn weg.

Invallers Baldursson, Cissoko, Marques en Sanniez kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.