In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC zet de sterke reeks door met een 1-0 overwinning op FC Volendam. Zeker in de eerste helft stond er een zeer dominant NEC op het veld.

Mattijs Branderhorst 7
Het is inmiddels bijna 300 minuten geleden dat Mattijs Branderhorst voor het laatst de bal uit zijn net moest vissen. Tegen Volendam ging het niet vanzelf, want in zijn vijftigste KKD-duel voor NEC werd hij regelmatig getest.

Bart van Rooij 7
Op 3 oktober 2020 werd Bart van Rooij elf minuten gespaard toen NEC al met 6-0 voor stond tegen FC Eindhoven. Verder heeft Van Rooij elke minuut dit seizoen gespeeld. Heracles-trainer Frank Wormuth zat op de tribune en zal zien dat Van Rooij op Eredivisieniveau prima zou meekomen.

Edgar Barreto 7
Het is nog geen oude man, want Edgar Barreto gooit zich nog steeds in elk duel. Zijn defensieve kwaliteiten zijn onderbelicht dit seizoen, want tegen Volendam bleek dat hij op de juiste momenten zijn directe tegenstander van de bal hield.

Kevin Bukusu 6.5
Na twaalf minuten moest Kevin Bukusu al invallen voor de geblesseerde Rens van Eijden. Het is een rol die moeilijk over te nemen is in een inmiddels vaste verdediging, maar Bukusu hield zich prima staande. En het zou goed kunnen dat hij daar de komende weken zal moeten blijven staan.

Cas Odenthal 7
Opnieuw een uitstekende wedstrijd vanuit de kant van Cas Odenthal. Waar hij in het begin van het seizoen nog af en toe onzeker oogde, wordt het steeds meer een reus waar tegenstanders tegenop moeten kijken.

Souffian el Karouani 6.5
Een degelijk optreden van Souffian el Karouani op defensief vlak. Maar in de aanloop naar de goal zag je net wat minder van je, dan je zou verwachten.

Dirk Proper 7
De jonge NEC’er ontwikkelt zich steeds meer tot het bijtertje dat bij NEC in het begin van het seizoen nog gemist werd. Dirk Proper is niet alleen een getalenteerde spelmaker, maar is ook gedreven om de bal zo snel mogelijk weer terug te krijgen.

Javier Vet 7
Tegen het einde van de wedstrijd kwam er weinig indrukwekkende sprint meer uit. Tekenend voor zijn wedstrijd, want hij had misschien wel de meeste meters afgelegd aan NEC-zijde. Deze inspanning is één van zijn sterke kanten.

Jordy Bruijn 6.5
Met zijn individuele actie kon hij door Marco Tol alleen worden tegengehouden met een overtreding. De vrije trap werd vervolgens door Elayis Tavsan feilloos binnen geschoten. Toch hoop je dat Jordy Bruijn met zo’n dribbel en zo’n schot vaker gevaarlijk wordt.

Elayis Tavsan 7.5
Met zes goals en drie assists in de laatste negen wedstrijden is Elayis Tavsan in bloedvorm. De vrije trap was natuurlijk van pure schoonheid en ook verder in de eerste helft was hij de gevaarlijkste man.

Rangelo Janga 7
Hij kreeg de moeilijkste ballen op zich af, maar hield deze bijna allemaal goed bij zich. Als hij niet scoort, maar wel deze power, controle en balvastigheid vasthoudt, kan hij ook terugkijken op een prima wedstrijd.

Rens van Eijden en Thomas Beekman speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Algemeen klassement:
1. Edgar Barreto 6.29
2. Jordy Bruijn 6.24
3. Souffian el Karouani 6.21
4. Elayis Tavsan 6.11
Javier Vet 6.11