In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een cijferZaterdagavond bleven de Nijmegenaren in een pover duel op bezoek bij PEC Zwolle steken op een 1-1 gelijkspel. Een treffer van Jordy Bruijn werd binnen enkele minuten teniet gedaan door gepruts van Calvin Verdonk.

Branderhorst 7
De doelman hield NEC meermaals op de been, al moet wel gezegd worden dat al deze ballen recht op hem af werden geschoten. Liet zich in de openingsfase gelden bij een aantal corners, die mede door het gure weer ogenschijnlijk gevaarlijk waren.

Van Rooij 6,5
Bart van Rooij speelde een solide wedstrijd aan de bal, maar was soms zoekende hoe hij de aanvallende linksback Anderson op moest vangen. Dat werd naarmate de tweede helft vorderde wel wat beter, al was hij zijn man wel kwijt toen Anderson kort na rust alleen voor Branderhorst verscheen. Van Rooij was op tijd om het te herstellen.

Guth 6,5
Rodrigo Guth heeft zich toch wel bewezen als vaste basiskracht. Nam gisteren de leidersrol over van Ivan Marquez. Marquez en Édgar Barreto keren beide bijna terug, een interessante keuze aan trainer Rogier Meijer.

Odenthal 6
De verdediger toonde zich na afloop bijzonder kritisch op zijn elftal, dat geen strijdplan had. Was dan ook niet tevreden met het punt op zich, al was dat gezien het wedstrijdverloop misschien wel het maximale.

Verdonk 4
‘Amateurisme ten top‘, noemde oud-trainer Mario Been het bij ESPN. Daarbij doelde hij natuurlijk op de gelijkmaker van PEC Zwolle, waar Verdonk tot tweemaal toe kinderachtig in de fout gaat. Na het geblunder tegen Feyenoord en de povere wedstrijd op bezoek bij Willem II lijkt hij zijn krediet wel even te hebben verspeeld.

El Karouani 6
En daarom is het fijn dat Souffian El Karouani is teruggekeerd van de Afrika Cup. De linksback toonde gisteren aan nog altijd een meerwaarde te zijn voor NEC en was op het einde misschien wel de man die met een aantal goede voorzetten het meeste gevaar stichtte. Dat hij wat kramp leek te krijgen is niet gek, gezien zijn lange blessureperiode en de switch naar een behoorlijk ander klimaat afgelopen week.

Schöne 5,5
Lasse Schöne liep bij vlagen weer ergerend over het veld, terwijl hij zelf ook lang niet altijd foutloos speelt. En opnieuw een vrije trap die het stadion uitvloog, toch bijzonder dat hij ze nog altijd mag nemen. Elayis Tavsan en Jordy Bruijn lieten vorig jaar zien het behoorlijk te beheersen en Magnus Mattsson werd bij zijn komst ook geprezen vanwege zijn goede vrije trappen.

Vet 5,5
De eerste basisplaats in Eredivisie-verband was dan eindelijk een feit voor Javier Vet. In de beker vulde hij dat telkens uitstekend in, maar in Zwolle had de middenvelder meer moeite. Dat verweet Vet dan ook aan zijn rol, die anders was dan normaal.

Bruijn 6
Was na zijn openingstreffer ook nog dichtbij de 1-2, maar raakte daarbij ook meteen geblesseerd. Hopelijk is zijn blessure niet al te ernstig, want Bruijn is een van de weinige doelgerichte spelers in het elftal van Rogier Meijer.

Tavsan 7
Elayis Tavsan liet eindelijk weer eens zijn klasse zien. De Zwolse defensie had geen grip op de rappe aanvaller, die ditmaal ook nog eens oog had voor zijn medespelers. Dat bleek wel uit de smerige overtreding van Siemen Voet, waar Tavsan na afloop nogal wat last van kreeg. Hopelijk valt het mee.

Mattsson 4
Deed hij mee? Stond ook op een eiland, moet gezegd.

Jonathan Okita, Ali Akman en Édgar Barreto kwamen tekort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.