In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een beoordeling. De Nijmegenaren boekten vrijdag tegen Jong Ajax de eerste zege van het seizoen (2-1).

Alblas 7
Zat er in de eerste helft een keer naast bij een dieptepass van Jong Ajax, maar keepte verder prima en was met zijn reddingen belangrijk. Zijn lange ballen kunnen nog wel beter.

Van Rooij 6,5
Kreeg van Rogier Meijer de opdracht mee om vaak op te komen en deed dat ook. Verdedigend redelijk.

Van Eijden 7
Sterk optreden van de aanvoerder van NEC, die met zijn goal ook nog de ban brak. Bij Jong Ajax liep niemand met hem mee, maar je moet ‘m er toch inkoppen. Verder was Van Eijden rustig aan de bal. Spits Brian Brobbey kreeg nauwelijks kansen.

Odenthal 6
Toch de zwakste schakel achterin bij NEC. Kevin Bukusu is bijna fit en het lijkt erop dat Odenthal zijn plekje gaat kwijtraken.

El Karouani 6,5
Zijn actie in de tweede helft verdiende eigenlijk een goal en typeerde El Karouani ook als speler. Het leek een kansloze bal, maar met zijn snelheid en een puike tackle was hij zijn tegenstander te slim af. Misschien had hij daarna minder zelfzuchtig moeten zijn.

Barreto 6,5
Barreto had een aantal geniale passjes in huis, en was een aantal keren verdedigend ook belangrijk. Viel verder weinig op omdat het middenveld toch vaak werd overgeslagen.

Bruijn 7
Het middenveld werd vaak overgeslagen, maar helpt NEC wel aan de zege. Jordy Bruijn liet zich makkelijk vallen en versierde daarmee een strafschop die de winnende treffer tot gevolg had. Was ook de man die de corner nam waaruit Van Eijden de score opende.

Tavsan 7
De gevaarlijkste man voorin bij NEC. In de voorbereiding maakte Anton Fase misschien een betere indruk dan Tavsan, maar tegen Jong Ajax liet de van Sparta overgekomen aanvaller zien wat hij kan. Het smaakte naar meer.

Sellouf 5
Het is voor Ayman Sellouf echt nog even wennen in de Keuken Kampioen Divisie. Speelde bij vlagen ongelukkig, maar zorgde af en toe nog wel voor dreiging.

57′ Van der Sluijs 6,5
Zijn officiële debuut in het eerste van NEC was zeker niet slecht. Joep van der Sluijs voetbalde naar voren en bracht wat power, precies zoals Meijer met hem voor ogen had.

Romeny 5,5
Vormde in de nieuwe 4-4-2 van Meijer een duo met Janga. In de eerste helft liet Romeny met een panna aan de linkerkant zien dat hij goed kan voetballen, maar met dat moment alleen red je het niet. Romeny zal zelf ook weten dat hij beter kan.

Janga 5
Het is nog steeds wachten op de eerste goal van Janga in een NEC-shirt. Bij kansen van anderen, Romeny en El Karouani bijvoorbeeld, is wel te zien dat de spits het instinct heeft om op de juiste plek te staan om binnen te tikken. De aanvoer naar hem moet ook beter.

Invallers Anton Fase, Syb van Ottele en Thomas Beekman kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.