In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Na drie wedstrijden waarin NEC met 2-1 verloor, schudde de ploeg van Rogier Meijer die reeks van zich af met een 1-3 overwinning in Kerkrade op Roda JC.

Mattijs Branderhorst 6
Na een mindere fase van Norbert Alblas en twee degelijke bekerwedstrijden van Mattijs Branderhorst, besloot Meijer een keeperswissel door te voeren. Aan de enige tegengoal kon Branderhorst weinig doen, verder was Roda JC amper in staat om in zijn buurt te komen.

Bart van Rooij 5
In theorie zou de 5-3-2 van Meijer betekenen dat de backs hun defensieve taken wat vaker kunnen laten vallen en zich meer in de aanval kunnen betrekken. Bart van Rooij was eigenlijk amper gevaarlijk, zoals we de laatste weken wel vaker zien.

Rens van Eijden 6.5
Drie wedstrijden zonder Rens van Eijden verloor NEC alledrie en met zijn terugkeer wint NEC weer. Toeval? Misschien, maar feit is dat Van Eijden rust brengt achterin.

Edgar Barreto 6.5
Een rare bal van Barreto zorgde voor de cornergoal van Roda JC, maar die fout werd NEC niet fataal. Bovendien speelde Barreto verder prima: in de opbouw is de Paraguayaan haast feilloos.

Cas Odenthal 6.5
Soms is de lange verdediger wat ongepolijst, waardoor hij wat ongecontroleerd uit de hoek kan komen. Maar met Van Eijden en Barreto bij zich in de buurt die voor het voetballende aspect zorgen, kan Odenthal zich puur richten op ballen tegenhouden.

Souffian El Karouani 5
Thijmen Goppel kwam er regelmatig voorbij bij Souffian El Karouani, die met deze vorm zijn plek als koploper in het VI-klassement dreigt te verliezen. Het blijft een jongen van 20, maar het is zonde voor de back die zo’n uitstekend seizoen doormaakt.

Javier Vet 6.5
In de 93’ste minuut zorgde hij voor de beslissing door een rebound binnen te schieten. Het was een uitstekende goal van Javier Vet, die nog weleens het verwijt krijgt aanvallend te weinig te brengen. Dan is dit een uitstekende start om dat tegendeel te bewijzen.

Dirk Proper 7
Ook Dirk Proper kwam terug van een schorsing en liet vooral nu rust zien dat hij enorm van meerwaarde is voor dit NEC. Hij kwam de bal ophalen, verdeelde het spel en speelde bijna altijd de bal vooruit.

Jordy Bruijn 6.5
De reserveaanvoerder heeft als eerste NEC’er dit seizoen de dubbele cijfers gehaald wat betreft doelpunten: 9 goals in de KKD, eentje in de beker. Dat komt mede door zijn kalmte vanaf de penaltystip.

Elayis Tavsan 7.5
Hij had het vandaag echt op zijn heupen en dan houden weinig KKD-verdedigers hem tegen. Elayis Tavsan versierde de penalty voor de 0-1 en maakte zelf op fraaie wijze de 1-2. Bovendien kwam ook elk gevaar van hem.

Rangelo Janga 5.5
Natuurlijk, Rangelo Janga is geen spits die je moet afrekenen op zijn doelpunten, maar ook op zijn rol als aanspeelpunt. Maar toch, één schot op doel in negentig minuten, als spits? Dat moet toch beter kunnen.

Joep van der Sluijs en Jonathan Okita deden te kort mee om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Algemeen klassement:
1. Jordy Bruijn 6.17
2. Souffian El Karouani 6.13
3. Edgar Barreto 6.00
4. Bart van Rooij 5.94
5. Cas Odenthal 5.91