In een zeer aantrekkelijk duel trok NEC zaterdagavond met 1-3 aan het langste eind in het duel met RKC. De uitslag had hoger kunnen uitvallen maar anderzijds had ook RKC de score minimaal draaglijker kunnen maken voor de Waalwijkers. Absolute uitblinkers aan Nijmeegse zijde waren doelman Jasper Cillessen en middenvelder Oussama Tannane.

Cillessen 8
Liet zien waarom hij weer international is. Voorkwam in het eerste kwartier tweemaal een treffer in een één-op-één situatie. Voetbalde goed mee met rust aan de bal.

Van Rooij 7
Uit zijn goede voorzet had Dimata de 0-1 voor het inkoppen. Speelde verder geen opvallende wedstrijd. Had verdedigend zijn zaakjes op orde.

Marquez 7
Vocht verbeten (kop)duels uit met Kramer en kwam meestal als winnaar uit de bus. Zat eenmaal flink mis bij een lage voorzet maar dit bleef zonder gevolgen.

Kramer 6,5
Speelde een verdienstelijke wedstrijd met name door veel kopduels te winnen. Veroverde een aantal ballen door goed in te stappen.

El Karouani 6,5
Minder dominant in aanvallend opzicht want had de handen vol aan z’n verdedigende taken. RKC was vooral gevaarlijk over zijn flank. Verdiende wel de strafschop die tot de 1-4 had moeten leiden bij een schaarse aanvallende actie.

Proper 7
Liet bij vlagen het spel zien wat hem de afgelopen weken zoveel lof opleverde. Stuurde Tavsan prachtig weg richting de 0-2. Onnauwkeurigheden van zijn voet leiden tot tweemaal toe tot gevaarlijke Waalwijkse tegenstoten.

Tannane 8
Beste man van het veld. Speelde met plezier, gogme en zette op bijna nonchalante wijze teamgenoten vrij voor het vijandelijke doel. Zijn vele (functionele) hoogstandjes waren een lust voor het oog. Scoorde voor het eerst sinds oktober en dat had meteen een drieklapper moeten zijn.

Schöne 7
Speelde niet zo’n opvallende match als Tannane maar bracht rust door z’n keuzes aan de bal en z’n nauwkeurigheid in de passing. Liet de meeste spelhervattingen aan medespelers.

Tavsan 7,5
Zat aanvankelijk behoorlijk in de tang bij z’n directe tegenstander maar speelde met veel vertrouwen na z’n prachtige treffer. Liet de kritiek op z’n rendement (voor even) verstommen en werd terecht bejubeld door de meegereisde aanhang.

Dimata 7
Werkte zich zoals altijd een slag in de rondte maar had ook weer af en toe ruzie met de bal. Bracht Tannane goed in stelling bij de openingstreffer na een mooie één-twee. Had minimaal een keer moeten voorkomen op het scoreformulier.

Mattsson 7
Had een aantal flitsende acties in huis en was daarmee een nuttige handenbinder. Zijn rendement bleef achter. Liet zien geen verdediger te zijn toen hij zich in de luren liet leggen door Seuntjens bij de Waalwijkse treffer.

Invallers Andri Baldursson, Anthony Musaba, Pedro Marques, Terry Lartey Sanniez, Jordy Bruijn kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.