NEC heeft de hooggespannen verwachtingen voor het duel met PSV niet waar kunnen maken. Vooral een hele matige eerste helft deed de tandeloze Nijmegenaren de das om. Oussama Tannane gaf de uitslag uiteindelijk nog een draaglijk karakter, maar de ploeg van Rogier Meijer mocht geen moment aanspraak maken op meer. 

Cillessen 5
Ging, hoewel het schot van richting werd veranderd, niet vrijuit bij de 0-1 want legde de bal wel erg panklaar neer voor De Jong. Viel niet veel te verwijten bij de andere tegentreffers. De 0-2 had veel weg van de treffer die onze doelman tegen Frankrijk om de oren kreeg en waar de geleerden het niet eens werden over de rol van Cillessen. 

Van Rooij 5,5
Wist zijn contractverlenging niet te vieren met een imponerend optreden. Was dichtbij zijn eerste treffer in de Eredivisie, maar maakte een verre van onuitwisbare indruk en stond daarmee model voor zijn team. 

Marquez 5
Maakte (verdedigend) een wat onbeholpen indruk en had duidelijk moeite met de positiewisselingen en beweeglijkheid van de Eindhovense aanvallers. Geschorst voor het duel met Emmen na z’n gele prent. 

Sandler 6
Een nipte voldoende voor de verdediger die het net als Marquez moeilijk had met de kopsterke De Jong. Bemoeide zich veelvuldig (soms behoorlijk risicovol) met de opbouw en deed dit niet onverdienstelijk. Kwam eenmaal aanvallend in beeld maar zijn kopbal werd gesmoord. 

El Karouani 5
Had z’n handen (meer dan) vol aan de beweeglijke Bakayoko en hief buitenspel op bij de 0-1. Kwam pas aan aanvallen toe toen de wedstrijd al gespeeld was. 

Proper 5,5
Een beduidend minder optreden van de laatste weken zo bewierookte middenvelder. Deelde met name in de eerste helft in de malaise met balverlies en weinig aanvallende impulsen. 

Tannane 7
Werd veelvuldig gezocht door z’n teamgenoten maar wist weinig openingen te creëren. Gaf zijn ploeg de nodige kleur op de wangen met z’n treffers en scoorde voor de tweede wedstrijd op rij een vrije trap. Ook zijn eerste goal was van grote klasse. Maakte grote delen van de wedstrijd een getergde indruk, maar zorgde ervoor dat hij geen kaart pakte. 

Schöne 5
Een zeer matige partij van de aanvoerder die niet of nauwelijks onder de druk van PSV wist uit te voetballen en met een ongelukkige combinatie het balverlies leed dat de 0-3 inluidde. Liet de vrije trappen aan Tannane en mocht alleen in de tweede helft aanleggen vanaf de cornervlaggen, wat eenmaal tot gevaar leidde. 

Tavsan 5
Deelde in de malaise en wist net als zijn teamgenoten geen vuist te maken. Liet al met al erg weinig zien en was grote gedeeltes van de wedstrijd niet bij het spel betrokken. 

Dimata 5
Was, zoals vaker, niet al te gelukkig in z’n balbehandeling. De veelgeprezen wisselwerking met Tannane ontbrak volledig en de aanvaller wist ook zichzelf of een medespeler geen enkele keer in stelling te brengen. 

Mattsson 4,5
De slechtste man op het veld en dat kwam niet vanwege het ontbreken van andere mindere goden zaterdagavond. Kwam in hele stuk niet voor en zodra dat wel dreigde te gebeuren liet hij zich aftroeven. Een optreden om snel te vergeten.

Invallers Ibrahim Cissoko, Joris Kramer, Pedro Marques en Jordy Bruijn kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.