In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Het was tegen Groningen lang wachten op een doelpunt aan de Nijmeegse kant. Uiteindelijk was het invaller Ibrahim Cissoko die de gelijkmaker vlak voor tijd kon binnen schuiven. Dit deed hij na een heerlijke assist van Oussama Tannane.

Cillessen 7,0
Tegen Groningen was de nummer 22 back in town. Gaf leiding aan de gehele achterhoede en gaf zichtbaar aanwijzingen richting zijn medespelers. Straalt enorm veel rust uit. Het was alleen jammer dat hij de vrije tap van Laros Duarte niet uit zijn doel kon houden.

Van Rooij 6,0
Het was niet zijn beste wedstrijd van Bart van Rooij in onze driekleur. Zijn aanvallende inpulsen waren nauwelijks zichtbaar. Van Rooij moet zelf ook nog een beetje wennen aan zijn nieuwe speelwijze.

Marquez 7,0
Het Spaanse temparament was weer duidelijk zichtbaar in het spel en gedrag van Marquez, tot genoegen van Rogier Meijer. Groningen-spits Jorgen Strand Larsen kon de hele wedstrijd niks laten zien. Zelfs na 80 minuten spelen had de centrumverdediger geen moeite om er nog altijd scherp op te zitten.

Kramer 6,5
Speelde een hele sterke eerste helft met prachtige passes tussen de linies en goede onderscheppingen. In het tweede deel van de wedstrijd had Kramer wat moeite met het vinden van de juiste shirtkleur.

El Karouani 5,5
Is meer bezig met het opstropen van zijn broekje dan met het spel. Te hoge voorzetten en wordt vaak over het hoofd gezien als hij helemaal vrij staat. Als ‘Souf’ dan de bal krijgt is er nauwelijks dreiging. Moet Calvin Verdonk niet eens de kans krijgen?

Schöne 6,0
We zagen het steeds meer gebeuren. De Deen zocht vaker de diepte op wat soms tot grote kansen leidde. Een solide factor op het middenveld, maar wel bepalend in welk tempo NEC speelt.

Tannane 7,0
Wederom was het smullen geblazen met de acties van Tannane. Hij gaf natuurlijk die prachtige assist op Cissoko. Al zagen we ook alweer de ‘andere’ kant van deze puike voetballer. Kreeg vervolgens een gele kaart na dat opstootje, wat wel onnodig was. Gelukkig konden zijn ploeggenoten hem enigzins in bedwang houden.

Proper 6,5
Vooral verdedigend is Proper een belangrijke schakel. Weet altijd wel een ploeggenoot te bereiken. Mag weleens wat meer van afstand proberen. Wanneer hij kan schieten kiest Proper toch vaak om af te leggen op een medespeler.

Tavsan 5,5
Af en toe een actie maken, maar na die actie kon Tavsan zelf achter de bal aanlopen. Verricht wel veel arbeid, maar het is net niet bij de vleugelaanvaller. Stond in de eerste helft vaak alleen op een eilandje te wachten tot hij aangespeeld werd.

Bruijn 6,0
Na een goede invalbeurt tegen Volendam mocht Bruijn tegen Groningen vanaf de aftrap beginnen. Was erg onopvallend, maar heeft ook geen grote kansen gehad. Hij kreeg de kans door ziekte van Pedro Marques afgelopen week, maar kon niet zijn stempel op het spel drukken.

Duelund 7,5
Er was een fijne wisselwerking tussen Tannane en Duelund zichtbaar. Creeërde enorm veel kansen en was erg doelgericht. Vervulde wederom de linksbuiten positie naar behoren. Jammer dat zijn kopbal geen goal werd in de eerste helft.

Invallers Pedro Marques en Ibrahim Cissoko kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.