In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC verloor met 2-1 van MVV. Tot de 75’ste minuut kon NEC amper een vuist maken. De invallers, die te kort invielen om beoordeeld te worden, waren nota bene de belangrijkste spelers.

Norbert Alblas 4
In de eerste helft kon hij het schot van Arne Naudts niet genoeg keren, waardoor de 1-0 viel. In de tweede helft trad hij bij de 2-0 echter wel heel halfslachtig op, waardoor de wedstrijd beslist leek. Verder kwam MVV weinig voor de goal, zodat Alblas zijn fouten niet goed kon maken.

Bart van Rooij 4.5
De rechtsback was een stuk slordiger dan we van hem gewend zijn. Vooral in de eerste helft leverde Bart van Rooij regelmatig de bal in door totaal misplaatste passes. En wanneer de creativiteit niet van hem komt.

Cas Odenthal 5.5
Bij gebrek aan Rens van Eijden was Cas Odenthal de verdediger die achterin nog een beetje staande bleef. Maar alleen krijg je het ook niet voor elkaar.

Kevin Bukusu 5
Binnen twee minuten verslikte Kevin Bukusu zich al in de bal, maar hij herstelde zich enigszins. Bovendien zal hij een erg hoge geslaagde pass-percentage hebben door alle oeverloze breedteballetjes op Bukusu en El Karouani.

Souffian El Karouani 5
Normaal gesproken wordt Souffian El Karouani voortdurend aangesteld om de aanvallen op te zetten, maar tegen MVV kwam hij eigenlijk amper voor in het stuk. En dat is zonde, wat Souff is wel een speler die op een goeie dag het verschil kan maken.

Jonathan Okita 4
Bij de 1-0 stond Okita volledig te slapen, waardoor Naudts vrijuit kon uithalen. Ook verder in de wedstrijd zagen we Okita amper 100% zijn best doen. Hij liep constant achter de fouten aan. Tot overmaat van ramp liet zijn vervanger Elayis Tavsan hoe het wel had gemoeten.

Dirk Proper 4
Of het nou een terechte of onterechte rode kaart is van Dirk Proper, de overtreding was onnodig en het kost je de wedstrijd. En dat terwijl hij de afgelopen weken de weg omhoog leek te hebben gevonden.

Javier Vet 4.5
Tegen een club als MVV, dat met tien man achter de bal verdedigt, heb je eigenlijk weinig aan een type middenvelder als Javier Vet. Hij is niet de creatieve middenvelder die een spits alleen voor de goal kan zetten en dan verdwijnt Vet vrij snel naar de achtergrond.

Jordy Bruijn 4.5
De laatste weken loopt het allemaal wat minder soepel met Bruijn, eigenlijk sinds hij een linie naar voren is geschoven door Rogier Meijer. Het blijft kennelijk een moeilijke situatie voor Meijer hoe hij zijn beste speler makkelijk in een 4-4-2 kan opstellen.

Thomas Beekman 4.5
Het was een moeilijke wedstrijd voor Thomas Beekman. Hij en Rangelo Janga werden in de eerste helft door zes spelers van MVV omringd en spelen in de kleine ruimte is niet zijn sterkste kant. Hij werd dan ook het slachtoffer van de rode kaart van Proper en bleef achter in de kleedkamer.

(46′ Edgar Barreto 6)
Als Edgar Barreto vanaf het begin aan de aftrap stond, had NEC in de eerste 45 minuten dan meer kunnen creëren. Je kan haast niet anders zeggen dan ja. Met Barreto begon het in de tweede helft, heel langzaam, wat meer te lopen.

Rangelo Janga 4
Het aanspeelpunt van NEC bleek allesbehalve een aanspeelpunt en werd in de eerste helft amper bereikt. In de tweede helft was NEC, tegen het einde van de wedstrijd, vooral in de omschakeling gevaarlijk en daar is Janga met zijn gebrek aan wendbaarheid weinig geschikt voor.

Elayis Tavsan, Ayman Sellouf en Thibo Baeten speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Algemeen klassement:

  1. El Karouani 6,31
  2. Bruijn 6,25
  3. Van Rooij 6,02
  4. Alblas 5,98
  5. Vet 5,88