In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC won zondag in het Goffertstadion met 1-0 van Go Ahead Eagles door een late treffer van invaller Ibrahim Cissoko. NEC was zeker in de eerste helft de betere partij, maar kwam opnieuw moeilijk tot scoren.

Mattijs Branderhorst 7
Hij had het rustiger dan in de weken ervoor – “Ik kreeg maar drie schoten op goal tegen” – maar een van die kansen was bij veel Eredivisiekeepers een zeker doelpunt geweest. Maar een Mattijs Branderhorst in vorm blijkt zeer moeilijk te kloppen.

Bart van Rooij 6.5
In zijn 101’ste wedstrijd voor NEC was Bart van Rooij opnieuw uiterst betrouwbaar. Hij zat er dicht op bij directe tegenstander Ragnar Oratmangoen en liet hem nooit gevaarlijk worden. Prima optreden weer.

Ivan Marquez 7
Weer een puike pot van Ivan Marquez, die altijd alles geeft. Ook als Guth een zeldzaam slippertje maakt, kun je erop vertrouwen dat Marquez zijn hele hebben en houden erin gooit om dat te herstellen.

Rodrigo Guth 6.5
Hij moest Marquez bedanken dat hij zijn fout in de eerste helft met een uitstekende tackle herstelde, maar verder was Rodrigo Guth gewoon weer de onpasseerbare boomlange verdediger die we het laatste halfjaar zijn gaan waarderen.

Souffian El Karouani 7
Ging weer terug naar zijn linksbackpositie, maar had wel de ruimte om naar hartenlust aan te vallen. Had clubtopscorer Inigo Cordoba bovendien vaak in zijn broekzak. Dit is de Souffian El Karouani zoals we hem graag zien.

Dirk Proper 6.5
Mocht weer eens in de basis beginnen en werkte uiteraard zoals altijd hard. Interessante duels tussen hem en Go Ahead-smaakmaker Luuk Brouwers. Genoeg voetbal met Dirk Proper, Schöne en Bruijn naast elkaar.

Jordy Bruijn 5.5
Schoof een plekje naar voren en speelde als aanvallende middenvelder. Daar speelde Jordy Bruijn in de eerste seizoenshelft een aantal uitstekende wedstrijden, maar vandaag was hij bij vlagen eigenlijk onzichtbaar.

Lasse Schöne 6.5
De aanvoerder van NEC was in de onderschepping zoals vanouds weer erg belangrijk vandaag. Je merkt dat Lasse Schöne goeie ideeën heeft, maar niet altijd begrepen wordt door zijn ploeggenoten.

Elayis Tavsan 6
Het blijft eigenlijk hetzelfde verhaal bij Elayis Tavsan: veel dreiging, weinig rendement. En te weinig om zich heen kijken en op tijd de bal afgeven. Zonde, als je de bal terug kan leggen op een middenveld met veel voetballend vermogen.

Ali Akman 6
Zoals altijd legde Ali Akman heel veel meters af. Dan is het jammer dat hij dat niet kan belonen met een goal. Dan helpt het niet dat hij twee buitenspelers naast zich heeft, die voortdurend naar binnen trekken en zelf schieten.

Jonathan Okita 5.5
Een Jonathan Okita in vorm had minstens één goal gemaakt tegen Go Ahead Eagles. Had in de eerste helft meerdere goeie kansen, maar kon ze niet afronden. Het blijft voor een wedstrijd vaak maar gissen welke Okita je te zien krijgt.

Javier Vet, Ibrahim Cissoko en Mikkel Duelund speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.