In NEC op Rapport krijgen alle spelers van NEC die minimaal een half uur in actie zijn gekomen een cijfer. De Nijmegenaren speelden vrijdag in een pover duel gelijk tegen NAC Breda (1-1). De spelers die zich in de basis hadden geknokt, bewezen zich echter niet.

Mattijs Branderhorst 5,5
De keeper zag er opnieuw niet helemaal lekker uit bij het tegendoelpunt. Aan het einde van de wedstrijd voorkwam hij met een goede redding echter een nieuwe achterstand. De twee gezichten van Mattijs Branderhorst perfect gevangen in één wedstrijd.

Bart van Rooij 6,5

Het is erg knap van Bart van Rooij of juist typerend voor de rest van de selectie dat een rechtsback van 19 lentes jong keer op keer bewijst de meest constante speler van NEC te zijn. In de eerste helft was hij af en toe nog gevaarlijk voorin en defensief blijft hij nauwelijks foutjes maken.

Rens van Eijden 6
Herstelde zich van de rampzalige wedstrijd die hij tegen Go Ahead Eagles beleefde, maar liet opnieuw weinig goeds zien. Deed achterin weinig fout, maar waar is de Rens van Eijden die eerder dit seizoen met lange ballen de spitsen alleen voor de keeper zette. Hij lijkt weer te vervallen in oude, versleten gewoontes van vorig seizoen.

Josef Kvida 5,5

In de eerste helft was het weer billenknijpen als Josef Kvida een bal aan zijn voeten had. Zeker op zo’n veld heeft de Tsjech zijn benen totaal niet onder controle. Na de rust kwam er iets meer controle bij kijken, maar goed in de opbouw is hij nog steeds bij lange na niet.

Bas Kuipers 5

Waar zijn collega-back af en toe goede dingen laat zien in aanvallend opzicht, lijkt Bas Kuipers radeloos als hij de bal bij een medespeler hoger op het veld moet krijgen. Aan de bal vertraagt hij het spel enorm, waardoor hij zichzelf weer in de problemen brengt.

Tom van de Looi 5

Vond zelf dat hij in de eerste helft veel duels won. Toch is het geen wedstrijd waarin hij duidelijk liet zien dat Mart Dijkstra voortaan op de bank moet blijven. Was eigenlijk praktisch onzichtbaar in de tweede helft. 

Jellert van Landschoot 6,5
In het begin van het seizoen was het vaak een blind paard. Nu lijkt Jellert van Landschoot te weten waar hij heen rent. Door afwezigheid van Dijkstra moest hij wat meer verdedigend werk op zich nemen, wat hij uitstekend deed. Ook aan de bal doet hij af en toe iets creatiefs.

Dirk Proper 6 (68′ Ole Romeny)
 Hij was de meest aanvallende middenvelder op papier, maar moest ook veel verdedigend werk verrichten. Dat deed hij prima, maar daardoor was hij in balbezit iets minder drukkend aanwezig. Werd na zeventig minuten moegestreden gewisseld.

Jonathan Okita 5,5 (86′ Terry Lartey-Sanniez)
In de eerste tien minuten zag je een glimp van de oude Jonathan Okita. Daarna stond hij binnen een kwartier vijf keer buitenspel, liep hij zich kinderlijk eenvoudig stuk op zijn directe tegenstander en had hij één kans die er wel in had gemogen. Er zit nog steeds zo veel meer in en het blijft eeuwig zonde.

Zian Flemming 6,5

Hij had het moeilijk tegen de Spaanse centrale verdedigers van NAC Breda en kwam af en toe de bal maar zelf halen. Toch blijft het opvallend hoe geruisloos hij is gegroeid naar stabiele spits. Met zeven goals in de laatste zes wedstrijden kan je toch wel zeggen dat hij best in vorm is.

Ayman Sellouf 5,5 (68′ Randy Wolters)
De jongeling maakte zijn basisdebuut op de linkerflank, omdat Ole Romeny niet echt een vleugelspits is. Het nadeel is: Ayman Sellouf komt ook beter uit de voeten op de as van het veld, waar hij dan ook te vinden was. Typerend is dat zijn vervanger Randy Wolters met een voorzet vanaf de zijkant doelpuntenmaker Flemming bediende.

Invallers Randy Wolters, Ole Romeny en Terry Lartey Sanniez kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.