In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Tegen Heracles Almelo stond NEC in de eerste 20 minuten wat te slapen, maar daarna werd Heracles met de rug tegen de muur gezet. Dat resulteerde in een 3-1 overwinning.

Jasper Cillessen 6.5
Daar waar collega-keeper Michael Brouwer de complimenten kreeg, had Jasper Cillessen eigenlijk weinig te doen. Aan de goal van Jizz Hornkamp kon de keeper weinig doen, maar daarna was hij eigenlijk niet echt meer nodig, zoals vaker de laatste weken.

Bart van Rooij 7
Nadat hij was bijgekomen van de eerste twintig minuten, ging Bart van Rooij heel solide spelen. Zorgde met een panklare voorzet bijna voor een wonderlijke kopgoal van de 1.68 meter korte Proper.

Philippe Sandler 7
Stond een beetje te slapen bij de 0-1 van NEC, waar hij de bal eigenlijk had moeten wegkoppen voordat Hornkamp erbij kon kopen. Maar verder was Philippe Sandler weer solide als altijd.

Bram Nuytinck 7
Ook Bram Nuytinck liet zich wat in de luren leggen door de Heracles-spits, maar na de openingstreffer kwam de aanvoerder niet meer in de problemen. Prima wedstrjid weer.

Calvin Verdonk 7
Had oud-teamgenoot Jordy Bruijn als directe tegenstander en naast de buitenspelgoal werd hij niet gevaarlijk. Calvin Verdonk is nu na het vertrek van Magnus Mattsson de enige speler die we dit seizoen nog geen enkele wedstrijd hebben hoeven missen.

Dirk Proper 6.5
Hij gaat met steeds meer bravoure spelen, maar soms brengt Dirk Proper zich daarmee in de problemen. Had een verrassende kopbal in petto voor ons, maar was er niet meer trefzeker.

Tjaronn Chery 8
Tuurlijk, we zijn pas twee wedstrijden onderweg, maar tot nu toe lijkt Tjaronn Chery de ideale vervanger voor Magnus Mattsson. Op X beschreven als een liefdesbaby tussen Mattsson en Oussama Tannane en daar zit wel wat in. Lef en inzet gecombineerd met scorend vermogen.

Mees Hoedemakers 6
Mees Hoedemakers is al wekenlang eigenlijk de minst opvallende speler op het veld. En misschien is dat voor een speler in zijn positie juist belangrijk, maar wat meer kunnen we toch wel van hem verwachten.

Sontje Hansen 7
Een wedstrijd met twee gezichten voor Sontje Hansen. Was met vlagen onzichtbaar, maar was erg belangrijk bij de goals. Gaf een puike assist op de 2-1 van Ogawa en zijn rush richting de goal was alleen met een overtreding te stoppen, waarna Chery de wedstrijd besliste.

Koki Ogawa 8
De Japanner lijkt op een missie om de titel van clubtopscorer zo snel mogelijk over te nemen van Mattsson. Koki Ogawa maakte zijn negende in alle competities en moet er dus nog vier om Mattsson van de troon te stoten, maar in deze vorm lijkt dat een kwestie van tijd.

Kodai Sano 6
Een wat onopvallendere wedstrijd van Kodai Sano, die wel voor de vierde achtereenvolgende wedstrijd de 90 minuten volmaakte. Rogier Meijer lijkt het volste vertrouwen te hebben in zijn Japanse pupil.

Yvandro Borges Sanches, Lars Olden Larsen, Sylla Sow en Rober González speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.