In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC verloor met 3-0 op bezoek bij PSV en maakte geen seconde aanspraak op een resultaat. De Nijmeegse club staat er door de nederlaag uiterst beroerd op en heeft vrijdag op bezoek bij SC Cambuur een resultaat nodig om weg te blijven uit de degradatiezone.

Cillessen 6,5
Jasper Cillessen hield NEC meermaals knap op de been. De reddingen op de kopbal van El Ghazi, de één-op-één met Cody Gakpo en de intikker van Noni Madueke waren knap en alle voorzetten waren een op het oog simpele prooi voor de Oranje-goalie. Rechtte zo zijn rug na twee mindere beurten.

Van Rooij 5
Hij kwam zeker in de eerste helft niet of nauwelijks in het spel voor. Stond tegenover topspeler Cody Gakpo en zette hem een aantal keer goed van de bal, maar kwam vaak tekort en moest dat corrigeren met tackles. Ontsnapte eenmaal aan een strafschop.

Sandler 6
Hij is nieuw bij NEC en brengt meteen een hele hoop rust en stabiliteit. De strafschop die hij tegen kreeg was erg makkelijk gegeven, maar door de tackle in te zetten nam hij een risico tegen de snellere Xavi Simons.

Marquez 5,5
Marquez zal nog eens wakker geschrokken zijn van zijn megakans bij 2-0. De Spanjaard kopte vanaf een meter of vier voorlangs nadat hij de bal verkeerd raakte met zijn hoofd.

Verdonk 5
Tegen Go Ahead Eagles stond Verdonk al te slapen bij de eerste tegentreffer; tegen PSV was het weer raak. El Ghazi werd het maar weinig moeilijk gemaakt om de openingstreffer tegen de touwen te schieten.

El Karouani 5

Een zwakke beurt van de 22-jarige vleugelverdediger bij PSV. Grossierde in balverlies, dekte zijn tegenstander op een aantal meter. Moet gezegd worden dat zijn rol niet helemaal duidelijk leek: was hij nou de linksback of een extra middenvelder bij balbezit voor de Eindhovenaren?

Schöne 6
Lasse Schöne probeerde zondag nog wat rust te brengen, maar zag het telkens misgaan bij zijn ploeggenoten. Speelde zelf een degelijke pot.

Mattsson 5
Mattsson liep vooral veel achter de bal aan en dat is niet zijn kracht. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen tegen een mindere tegenstander.

Proper 5
Proper had tegen PSV vaak te veel tijd nodig en dat werd pijnlijk duidelijk gemaakt met meermaals gevaarlijk balverlies in de as van het veld.

Tavsan 5
Elayis Tavsan liep met de ziel onder zijn arm over het veld en leek verontwaardigd over zijn wissel. Bijzonder, aangezien er (wederom) echt niks leek te lukken bij de aanvaller.

Tannane 5,5
Tannane werd opgesteld als valse spits en dat pakte niet helemaal uit zoals NEC dat had gepland. Dat had echter vooral te maken met Mattsson en Tavsan. Je beste speler hoort vaak op zijn beste positie te staan. Hopelijk vinden we Tannane daar volgende week weer terug.

De invallers Ibrahim Cissoko, Nany Dimata, Jordy Bruijn en Joris Kramer kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.