In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. In het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles werd er een stuk minder gevoetbald dan we de laatste weken gewend zijn, mede door toedoen van scheidsrechter Ingmar Oostrom. Dat is terug te zien in de cijfers.

Cillessen 6,5
Penalty’s zijn niet de sterkste kant van Jasper Cillessen, dat is inmiddels bekend. Verder kon hij weinig doen aan de kopbal van voormalig NEC’er Bas Kuipers. Kreeg nog een gele kaart voor (terechte) kritiek op de assistent-scheidsrechter.

Van Rooij 6
Met een klein, slim duwtje stond Bart van Rooij aan de basis van de penalty van NEC. Zijn directe tegenstander Oliver Edvardsen had hij redelijk goed in de hand, maar zelf kon de rechtsback aanvallend ook weinig brengen.

Sandler 7,5
Spoileralert, maar in deze vorm is het niet heel spannend wie de speler van het jaar van ForzaNEC gaat worden. Sinds hij 90 minuten volhoudt, is Philippe Sandler keer op keer een van de uitblinkers.

Nuytinck 6,5
Bram Nuytinck toonde zich zowel op als naast het veld een waardig aanvoerder. Speelde goed, suste opstootjes, trok de wat provocerende Mattsson weg bij het thuispubliek en gaf een klasse interview aan ESPN, waar hij netjes zijn ergernissen formuleerde.

Verdonk 6
De linksback haalde zich al vroeg in de wedstrijd de frustatie van Go Ahead Eagles-spelers op de hals door zijn agressieve manier van verdedigen. Kon niet voorkomen dat Bobby Adekanye een afgemeten voorzet op Kuipers kon afleveren.

Proper 6,5
De kleine middenvelder speelde weer prima als belangrijkste pion van NEC, maar Dirk Proper was uiterst ongelukkig in het ‘veroorzaken’ van de penalty, hoewel die natuurlijk nooit gegeven had moeten worden.

Mattsson 6,5
Heel Nijmegen zal de komende dagen de adem inhouden dat FC Kopenhagen niet alsnog aan de haal gaat met de Deen. Want Magnus Mattsson scoort dit seizoen altijd en overal. Zijn elfde scoorde hij rustig vanaf de stip.

Hoedemakers 6
Door de afwezigheid van Lasse Schöne maakt Mees Hoedemakers de laatste weken veel minuten, maar hij maakt zichzelf niet beperkt onvervangbaar. Opnieuw een redelijk onzichtbare wedstrijd van hem.

Sano 6,5
Zijn eerste assist, op de 1-2 van Tjaronn Chery, was misschien meer geluk dan wijsheid, maar verder viel Kodai Sano sowieso positief op door veel energie in zijn spel te leggen en rustig aan de bal te zijn.

Ogawa 5,5
De andere Japanner had het daarentegen wat moeilijker tegen de lange centrale verdedigers van Go Ahead Eagles. Koki Ogawa kwam er eigenlijk niet aan te pas.

Hansen 6
Sontje Hansen wisselde gevaarlijke periodes af met fases waarin je eigenlijk vergeet dat hij op het veld staat. Hoewel hij af en toe gevaarlijk is, is het niet voor niks dat Hansen meer dan twee keer zo vaak als iedere andere medespeler vroegtijdig is gewisseld.

Tjaronn Chery speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.