In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Zondagmiddag leek NEC door een late treffer van Go Ahead Eagles te verliezen in eigen huis, maar in de blessuretijd kopte Mathias Ross de gelijkmaker binnen: 1-1.

Cillessen 6
De doelman stond zijn mannetje en had niet veel te doen. Bij hoekschoppen en voorzetten zat hij er goed bij. Liet zich een keer uitspelen, maar dwong de tegenstander wel naar de zijkant, waardoor de situatie minder gevaarlijk werd. Enige echte werk was de tegengoal en die kon de Groesbeekse doelman niet stoppen.

Van Rooij 6,5
Speelde een prima pot en had een paar goede voorzetten. In de combinatie met Schöne was hij degene die een mooie aanval over rechts opzette, maar Ogawa beloonde dit niet. Was zelf dichtbij een treffer met een hard schot, maar deze vloog helaas net langs het vijandelijke doel op.

Sandler 7
Maakte zijn rentree en deed dit zeer verdienstelijk. Won bijna al zijn duels en was onmisbaar in de opbouw. NEC heeft een andere defensie wanneer Sandler fit is. Nu hopen dat hij dat ook blijft.

Nuytinck 6,5
Deed geen gekke dingen en speelde solide. Won ook bijna al zijn duels. Leek rustiger door de aanwezigheid van Sandler.

Verdonk 6,5
Verdonk ging verder waar hij dit seizoen eigenlijk al non stop mee bezig is: degelijke potten op de mat leggen. De linksback verzaakt nooit en had een aantal prima combinaties aan de linkerkant.

Schöne 6,5
Aan de bal weer erg sterk, dat liet hij zeker zien in de bovengenoemde aanval bij Van Rooij. Had een assist op zijn naam kunnen hebben als Ogawa afgerond had. Prima in de duels. Al met al een goede wedstrijd van de aanvoerder.

Mattsson 7
Moest nog even wat kwijt voorafgaand aan het duel, maar dat Mattsson eigenlijk ziek was, zal niemand opgevallen zijn in De Goffert. Mattsson was een van de betere aan Nijmeegse zijde. De Deen stond weer op de goede plek, maar voorafgaand aan dat doelpunt werd hands geconstateerd.

Proper 6,5
Ondanks zijn lengte won hij behoorlijk wat duels van de lange Willumsson. Was zoals vaker goed aan de bal en sterk in de duels met het middenveld van Go Ahead. Kreeg een schietkans, maar deze miste alle richting.

Hansen 6,5
Hij blijft dreigend en is altijd gevaarlijk. Speelde niet onverdienstelijk, maar creëerde misschien wat weinig. Als het rendement omhoog gaat kunnen we mooie dingen verwachten van Hansen, die dit seizoen in twaalf Eredivisieduels even vaak scoorde als in drie wedstrijden voor Jong Oranje: één keer.

Ogawa 5.5
Een mindere wedstrijd van de Japanner en dat terwijl hij scoorde. Helaas stond hij buitenspel en werd deze afgekeurd. Werkte zich voorin een slag in de rondte, maar had in de eerste helft de openingstreffer moeten maken.

Baas 6
Dat Baas geen aanvaller is, is te zien, maar de Ajax-huurling deed geen gekke dingen. Zo goed als tegen Twente was het niet, maar voor een wedstrijd op een voor hem onbekende positie was het niet slecht.

Elayis Tavsan, Mathias Ross, Mees Hoedemakers en Rober González kwamen allen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.