In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Tegen FC Utrecht kon NEC eindelijk de frustratie van de matige seizoenstart van zich afspelen. De Domstedelingen werden in de eigen Goffert met 3-0 verslagen.

Cillessen 6
Had in het eerste halfuur niet zo veel te doen, totdat Jasper Cillessen ineens na een uittrap naar zijn hamstringblessure greep. Na zijn dramawedstrijd tegen Vitesse thuis, zou het dus zomaar kunnen dat hij zich bij de eerste herkansing, volgende week, niet zou kunnen revancheren.

(31′ Roefs) 7.5
20 jaar en 249 dagen, zo oud was Robin Roefs toen hij gisterenavond ineens moest debuteren voor NEC. En dat deed hij uitstekend. Toen NEC al op een comfortabele 3-0 voorsprong stond, was het tijd voor Roefs om te laten zien dat hij de toekomstige eerste doelman van NEC is.

Van Rooij 7
Kreeg de nodige kritiek te verwerken de afgelopen weken, maar liet tegen Utrecht zien dat hij het echt niet verleerd is. Met zijn Beb Bakhuys-achtige duik zorgde Bart van Rooij voor zijn tweede assist dit seizoen. Nou hopen dat hij dit niveau vasthoudt.

Sandler 7
Philippe Sandler speelde opnieuw geen 90 minuten, maar komt net terug van een blessure. Wanneer hij speelt is hij altijd solide en ook vandaag was dat niet anders. Prima wedstrijd.

Nuytinck 7.5
De rots in de branding tegen FC Utrecht. Bram Nuytinck had geen kind aan Mats Seuntjens en gaf geregeld een geslepen bal naar voren. Dit is de Italiaanse Nuytinck waar we op rekenden bij zijn terugkomst.

Verdonk 7
Terug op zijn vertrouwde positie van linksback was hij weer uiterst solide. Van Calvin Verdonk hoef je geen gekke dingen te verwachten, de laatste maanden scoort hij altijd minstens een 6.

Schöne 6.5
In zijn 600e wedstrijd in het clubvoetbal was het niet te zien dat Lasse Schöne volgend jaar 38 wordt. De aanvoerder doet nog steeds wat we van hem gewend zijn. Aanvallen starten en tegenaanvallen onderbreken.

Mattsson 7
Was opnieuw trefzeker en staat al op drie goals en twee assists in zes wedstrijden. Nou was die bal ook moeilijk te missen, maar je moet er maar staan. En dat kan Magnus Mattsson steeds beter: zijn waar je moet zijn.

Proper 7
Het leek nooit een echte doelpuntenmaker, die Dirk Proper, maar hij scoorde toch alweer zijn tweede doelpunt dit seizoen. En een belangrijke ook. Na een minder potje tegen PSV stond hij weer op als de spelmaker van NEC.

González 6.5
Versierde een penalty doordat Mark van der Maarel hem op idiote wijze probeerde af te stoppen in het zestienmetergebied. De Spanjaard kwam verder wat minder in het spel voor.

Dost 7
Won zijn kopduel bij de 1-0 en gooide de wedstrijd in het slot door de 3-0 te maken. Van Bas Dost weet je wat je krijgt. Veel inzet, een schreeuw hier en daar en sowieso veel doelpunten. De penalty is vast niet zijn enige goal dit seizoen.

Hansen 6.5
Weer een prima wedstrijd van Sontje Hansen. Gaf een gevaarlijke voorzet die via Van Rooij en Mattsson de 1-0 opleverde. Verder viel hij ook op door veel defensief werk te verrichten. Daar worden de Nijmeegse supporters blij van.

Koki Ogawa, Youri Baas, Mees Hoedemakers en Mathias Ross speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.