In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een beoordeling. NEC boekte vrijdag de tweede overwinning op rij, met 2-0 tegen Helmond Sport. Heel spectaculair was het niet, maar er waren wel een paar uitblinkers.

Branderhorst 6
Tja, wat voor cijfer verdient een keeper die eigenlijk niks te doen krijgt? Branderhorst deed niks fout, maar kon zich ook niet onderscheiden.

Van Rooij 7
Tegen Helmond Sport kun je als rechtsback prima de aanval zoeken en dat wist Bart van Rooij. Uitstekende voorzet op Zian Flemming bij de 2-0.

Van Eijden 6,5
Tegen Helmond Sport is het bijna knap als je als verdediger in de problemen komt en dat gebeurde dan ook niet.

Kvida 6
Een paar keer maakte Josef Kvida rare keuzes, bijvoorbeeld bij kopduels. Het vertrouwen bij de Tsjech was uiteindelijk zo groot dat hij zelfs een vrije trap kwam nemen aan de rand van het strafschopgebied. Laat dat maar aan anderen over.

Kuipers 6,5
Herpakte zich na wat mindere wedstrijden, maar een echte uitblinker was Bas Kuipers niet. Prettig voor de linksback om weer eens een assist bij te schrijven.

Dijkstra 6,5
Prima gespeeld door Mart Dijkstra. Een paar keer gaf de middenvelder een mooie steekpass en ook in de duels zat hij er af en toe goed tussen.

Proper 7
Werd verkozen tot Man of the Match, wat natuurlijk mooi is voor een speler uit de eigen jeugd. Vooral in de tweede helft sterk gespeeld. Aan zijn actie voorafgaand aan de 2-0 is te zien dat hij kwaliteit heeft.

Van Landschoot 7
Aan inzet geen gebrek bij de Belg, maar waar het eerder nog wat ‘blind’ leek, had Jellert van Landschoot nu ook goede acties in huis op het middenveld. Prima goal ook.

9′ Okita 6
Viel volgens François Gesthuizen gretig in en dat klopte ook wel, maar poeh, een goal of twee had toch wel gemogen. Wat een kansen.
                                        
Flemming 7
Laat zich goed zien in de spits, net als vorige week tegen Telstar. De trainers zullen hem de komende weken waarschijnlijk laten staan.

Romeny 6
De minst dreigende aanvaller van NEC vrijdag. Werd er door Gesthuizen nog op gewezen dat hij in de eerste helft te veel in de as speelde, net als Okita, maar zijn ploeggenoot aan de rechterkant kwam wel veel vaker in scoringspositie.

Anthony Musaba, Ayman Sellouf en Etien Velikonja kwamen te kort in actie op in aanmerking te komen voor een cijfer.