In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur op het veld heeft gestaan een cijfer. NEC sloot het kalenderjaar af met een 0-1 overwinning op Willem II. Daarin speelde het lang niet altijd even goed, maar werd de zege niet meer uit handen gegeven.

Mattijs Branderhorst 6.5

Ook een keer fijn voor Mattijs Branderhorst: hij had een keer een relatief rustige avond. Niet omdat Willem II niet aan aanvallen toekwam, de Tilburgers waren namelijk veelvuldig in balbezit, maar omdat ze amper langs de verdediging kwamen. Wanneer dat wél lukte, stond Branderhorst echter prima op te letten.

Bart van Rooij 6.5

Een degelijke wedstrijd voor de rechtsback. Af en toe zag je hem in de hoek van je tv-beeldscherm weer komen opstomen om Elayis Tavsan te ondersteunen, maar Bart van Rooij was vooral bezig met verdedigen. Hij gooide zijn hele hebben en houden zo nu en dan voor een voorzet, en met succes.

Rodrigo Guth 7

Pas zijn derde basisplaats in de Eredivisie, maar onder de bezielende leiding van de Spanjaard naast hem staat Rodrigo Guth er maar mooi gewoon. Bij vlagen niet de meest sierlijke voetballer, maar als je voor de tweede keer in vier dagen de nul houdt, hoeft dat ook niet per se.

Iván Márquez 7.5

Als je aan de andere kant van het veld Ulrik Jenssen ziet hannesen, zie je welk risico het is om ergens uit een ver land een centrumverdediger te regelen. Maar Iván Márquez bewijst het tegendeel. Rustig aan de bal, sterk in duels en vooral: niet verlegen als het gaat om het wegrossen van de bal.

Cas Odenthal 6.5

Vorig jaar stond Cas Odenthal nog best af en toe te klungelen in de KKD. Des te knapper is het daarom wat voor seizoen hij nu meemaakt. De NEC’er die tot nu toe dit seizoen de meeste minuten speelde en de foutjes worden zelden meer gemaakt. Gewoon weer een prima pot.

Calvin Verdonk 5

In de voorgaande was concurrent Souffian el Karouani niet op zijn best, dus mensen zagen graag Calvin Verdonk ook eens in de basis. Hij heeft zichzelf geen dienst bewezen. Hij was onrustig aan de bal, werd in de eerste helft overlopen door Ché Nunnely en kwam meerdere keren goed weg met domme overtredingen.

Dirk Proper 7.5

Dirk Proper was de beste man op het veld. De enige NEC’er die in de tweede helft nog rustig bleef aan de bal en de aanval probeerde te zoeken. Doet met zijn simpele draaibewegingen en rushes soms denken aan een mini-Frenkie de Jong, hoewel je natuurlijk voorzichtig moet zijn met zo’n vergelijking.

Jordy Bruijn 7

Wordt in dit systeem steeds meer een valse negen dan een aanvallende middenvelder. En op zich is dat een goede ontwikkeling, want Jordy Bruijn is enorm gevaarlijk voor de goal. Zijn assist op de enige goal van Magnus Mattsson is prachtig in al zijn eenvoud.

Lasse Schöne 7

Wederom een klasse wedstrijd van de aanvoerder. Zal natuurlijk ook weer gekeken worden naar zijn vrije trap op randje zestien die hij simpel in de muur schoot, maar waar hij echt belangrijk is dit seizoen, is een linie terug.

Magnus Mattsson 7

Na zijn treffers tegen Feyenoord (5-3 nederlaag) en PSV (1-2 nederlaag) zal Magnus Mattsson het enorm prettig gevonden dat zijn goal NEC dit keer eens een overwinning bezorgde. Prima goal en prima wedstrijd verder.

Elayis Tavsan 6

In de eerste helft was hij met een Arjen Robben-achtige actie en een schot in de korte hoek dichtbij een doelpunt. Verder viel hij in de tweede helft niet meer zo op, omdat het spel zich aan de andere kant van het veld bevond.

Invallers Mikkel Duelund en Javier Vet speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.