In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Tegen Sparta Rotterdam speelde NEC misschien wel het beste voetbal van het seizoen, maar er werd niet gewonnen. Dus zijn er wisselende cijfers gegeven.

Jasper Cillessen 6.5

In het weekend waarin Frans Hoek nogmaals (tevergeefs) probeerde uit te leggen waarom hij niet mee was naar het WK, liet Jasper Cillessen maar weer eens zien een uitstekende doelman te zijn. Hij kreeg een stuk minder te doen dan midweeks, maar stond er als het nodig was.

Bart van Rooij 6.5

Na een negatieve uitschieter tegen Feyenoord liet Bart van Rooij tegen die andere Rotterdamse club zien met name op defensief vlak een uitstekende rechtsback te zijn. Had bovendien een uitstekende voorzet op het hoofd van Ibrahim Cissoko, die eigenlijk een goal had verdiend.

Iván Márquez 6.5

Als het aan de Jochem Kamphuis, VAR bij Feyenoord-NEC, had gelegen, moest Iván Márquez deze pot vanaf de tribune bekijken. Maar de Spanjaard stond er gewoon en deed dat opnieuw uitstekend.

Philippe Sandler 7

Als Philippe Sandler volledig fit is, behoort hij tot een van de beste centrumverdedigers van de competitie. Tegen Sparta was hij niet alleen verdedigend goud waar, hij leverde ook een gedurfde maar uitstekende assist op Pedro Marques bij de gelijkmaker.

Souffian El Karouani 6.5

De tandem Souffian El Karouani-Ibrahim Cissoko raakt steeds beter op elkaar afgestemd. De Marokkaans international staat vaak hoog en komt daardoor tot diep in de zestien van de tegenstander. Ook had wel een assist op zijn naam mogen hebben.

Dirk Proper 7.5

Door het Goffertstadion uitverkozen tot Man of the Match. En met recht. Opnieuw een prestatie van formaat van Dirk Proper, die ook met zijn 1.68 meter en pakweg 65 kilo al zijn duels lijkt te winnen. Bovendien is hij overal op het veld te vinden en zie je zijn wil om te winnen van hem afstralen.

Mikkel Duelund 5.5

De uitzwaaiwedstrijd van Mikkel Duelund, die inmiddels vertrokken is naar Aarhus, bleek voor hem een nogal teleurstellende. Hij was namelijk de minste man op het veld en zag bovendien vanaf de bank zijn vervanger Marques het verschil maken. Toch, veel succes in Denemarken, Mikkel!

Lasse Schöne 6.5

Het is niet altijd goed te zien dat Lasse Schöne een goede wedstrijd zit, want omdat hij het spel moet maken gaat er altijd wel eens iets fout. Maar met zijn intercepties en blocks is hij dit seizoen volgens de statistieken gewoon een van de beste controlerende middenvelders in de Eredivisie.

Elayis Tavsan 6.5

Tegen het einde van de tweede helft, kwam Elayis Tavsan er een aantal keer goed langs en was hij een plaag voor zijn directe tegenstander. Toch is het jammer dat zijn rendement zo laag zit.

Nany Dimata 7

Hij was in de 97’ste minuut bijna de matchwinner, maar zag zijn kopbal op de paal eindigen. Het was een passend en verdiend slot van de wedstrijd geweest, want Nany Dimata was sterk aan de bal, had oog voor zijn ploeggenoten en gedreven om te scoren.

Ibrahim Cissoko 6.5

Af en toe draaide hij zijn directe tegenstander Shurandy Sambo horendol, maar ook hij heeft nog te weinig rendement voor de goal. Maar het is overduidelijk dat de 19-jarige Ibrahim Cissoko een groot talent is.

Invallers Pedro Marques en Anthony Musaba speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.