In NEC op Rapport krijgt iedere speler van NEC die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Tegen Volendam had de ploeg van Rogier Meijer een helft lang moeite om het veldoverwicht uit te drukken in de score, maar op de 3-0 winst was uiteindelijk weinig af te dingen.

Jasper Cillessen 7,5
De goalie was eigenlijk geen moment op een fout te betrappen, maar werd ook niet extreem op de proef gesteld. Alleen een blessure of een wonder kan de doelman volgende maand uit Oranje houden.

Bart van Rooij 6,5
Op zijn vertrouwde stekkie rechts achterin speelde hij okay. Viel niet op, behalve met een tackle om een 0-1 te voorkomen – deze was nodig omdat hij zelf buitenspel ophief.

Ivan Márquez 7,5
Prima achterin en voorin weer eens beslissend. Alweer de derde goal van de Spaanse stopper in deze jaargang. Vierde zijn doelpunt met het publiek, dat dolgraag wil dat hij bijtekent.

Phillipe Sandler 7
Het oogt vaak zo eenvoudig, hoe makkelijk Sandler overeind blijft in de Eredivisie. Af en toe ook wat nonchalant, maar net als tegen Sparta een assist. Moet Ajax-uit mogelijk missen omdat er hoger beroep is aangetekend tegen zijn vrijspraak.

Souffian El Karouani 5,5
Eén van de minderen aan NEC-zijde. Leverde veel ballen in en dat zijn we niet meer gewend van hem, zeker niet als hij veel ruimte heeft op zijn flank.

Lasse Schöne 6,5
Staat wat minder in de spotlight als dreh- und angelpunkt voor de verdediging omdat Proper hem in die rol ontlast. Desalniettemin een prima pot van de 36-jarige, die na de wedstrijd ESPN te woord stond alsof hij nog wel 90 minuten aan kon.

Oussama Tannane 7,0
Even gingen er stemmen op of NEC zonder hem niet vrijer kon voetballen. Maar dan is er weer een magische steekbal en mogen die criticasters weer weken hun mond houden.

Dirk Proper 8,5
Aanspeelpunt voor de verdediging, balveroveraar, elke pass vooruit. Sinds zijn mondelinge verlenging dirigeert Proper NEC zoals men al op jonge leeftijd van hem verwachtte. Hij is pas net 21, maar NEC is zeker niet zijn plafond.

Elayis Tavsan 5,0
Tavsan zat er niet lekker in. Hij kreeg de meeste en de grootste kansen, maar wist nauwelijks de bal tussen de palen te mikken. Raakte na wederom balverlies in een woordenwisseling met Marquez, maar verdient wel meer support van het Nijmeegse publiek.

Landry ‘Nany’ Dimata 6,5
Dimata speelde matig en zijn goal was daarin misschien wel exemplarisch. Vlak voordat hij de trekker overhaalde, leek hij zelfs te struikelen. Desondanks wist de spits wel weer het net te vinden.

Magnus Mattsson 6,0
Liep er soms een beetje verloren bij. Werkte hard, maar was aanvallend veelal onzichtbaar. Wist zich niet vrij te spelen tussen de linies en miste ook aanvoer op zijn linkerkant.

Invallers Joris Kramer, Anthony Musaba, Pedro Marques en Jordy Bruijn kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.