In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC speelde zondag het meerendeel van de wedstrijd tegen tien man, maar wist helaas niet te scoren tegen Willem II.

Mattijs Branderhorst 6,5
Speelde tegen zijn jeugdliefde, maar hoefde niks te laten zien op één moment na. Toen pakte hij de enige gevaarlijke bal van de Tilburgers goed uit de bovenhoek.

Bart van Rooij 6
Was vaak voorin te vinden, zeker na de komst van Tavsan, om voorzetten te geven. Echter waren deze voorzetten vaak niet op maat. Verdedigend was het oké.

Ivan Marquez 7
Laat zien een uitstekende verdediger te zijn. Komt niet tot amper in de problemen en is de leider achterin bij de Nijmegenaren. Tegen Willem II ook weer zowat niet te passeren.

Cas Odenthal 6,5
Vormt samen met Marquez een goed duo in de defensie. Hij had het de eerste helft af en toe nog weleens moeilijk met handenbinder Wriedt, maar ook hij kwam niet echt in de problemen.

Souffian El Karouani 6,5
Was onvermoeibaar aan de linkerkant. Het gebrek aan slaap na zijn aparte ervaringen met het nationale team van Marokko was niet terug te zien want in de laatste minuten was hij nog altijd aan het jagen op de winnende goal.

Dirk Proper 7,5
De duidelijke Man of the Match van de wedstrijd. Leverde veel strijdlust op het middenveld en speelde zo goed als elke bal naar de goede kleur.

Mikkel Duelund 6
Speelde geen onaardige wedstrijd, was veel in het spel betrokken, maar had pech met zijn bal op de paal. Werd na een uurtje door Meijer naar de kant gehaald.

Lasse Schöne 5
Met pijn in het hart moeten we concluderen dat Schöne met afstand de slechtste man aan Nijmeegse zijde was. De routinier leverde veel ballen in en zelfs zijn voorzetten en hoekschoppen waren erg ondermaats. Zeker voor iemand met zo’n trap in de benen als hij.

Jonathan Okita 7,5
Speelde een van zijn beste wedstrijden voor NEC. Legde de bal perfect klaar voor Duelund die pech had met de afwerking, een goede voorzet op een vrijstaande Beekman (die moest erin gekopt worden) en had zelf pech met een mooi schot en kopbal op de lat.

Ali Akman 6
Begon voortvarend aan de wedstrijd met een goed schot na een mooie actie. Daarna en ook na de rode kaart eigenlijk amper meer in het spel voorgekomen.

Jordy Bruijn 5,5
Blijft het lastig hebben aan die linkerkant. Ook tegen Willem II was het allesbehalve overtuigend en kon hij niet zijn spel laten zien.

Elayis Tavsan 5,5
Kwam na een uurtje in het veld en was bij vlagen dreigend. Vaak was hij iets te zelfzuchtig en bleef het bij dreigen in plaats van echt gevaarlijk worden.

Magnus Mattsson 5,5
Ook hij werd na een uur door Meijer in het veld gebracht. Wilde graag aan de trainer laten zien wat hij kan, maar het kwam er niet uit zoals dit seizoen al eerder het geval was.

De wissels Ole Romeny en Thomas Beekman speelden te weinig om in aanmerking te komen voor een cijfer.