In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Vrijdagavond verloor NEC met 2-1 van Heracles Almelo. Een doelpunt van Koki Ogawa zorgde nog wel voor de voorsprong, maar deze werd in de tweede helft weggegeven.

Cillessen 5,5
Bij het tweede doelpunt van Heracles zag de doelman van NEC er niet lekker uit. Na afloop verklaarde hij dat hij de bal laat zag en door de zwabber op het verkeerde been stond. Zorgde verder voor rust bij de Nijmegenaren en keepte niet onverdienstelijk.

Van Rooij 4,5
Had het lastig met zijn directe tegenstander Hansson en zat niet lekker in de wedstrijd. Moest zich na iets meer dan een uur laten wisselen nadat hij zich leek te verstappen.

Nuytinck 5,5
Was een stuk beter dan vorige week tegen Excelsior. Won eigenlijk al zijn kopduels en was in de slotfase ook voorin gevaarlijk. Wel weer twee tegendoelpunten voor de Nijmeegse defensie.

Verdonk 6
Stond zijn mannetje en ook hij was beter dan in speelronde 1. Speelde nu de gehele wedstrijd links centraal achterin en die positie ligt hem een stuk beter dan rechts.

Baas 3,5
Had het vanaf het eerste moment ontzettend lastig met de snelle Nankishi. Pakte al snel geel en moest had vaak een overtreding nodig om de buitenspeler af te stoppen. Daarnaast was hij ook slordig in balbezit. Een dramatisch begin voor de van Ajax gehuurde linksback.

Proper 6,5
De beste speler aan de kant van NEC. Kwam de bal veelvoudig halen achterin en was de verbinding tussen verdediging en aanval. Zijn tackle bij de 0-1 was hard, maar fair en zorgde voor een assist op Ogawa. Werd vorige week duidelijk gemist.

Mattsson 4,5
Kwam niet veel in het spel voor. Daar waar hij in de voorbereiding nog een goede indruk maakte, is daar tijdens de start van dit Eredivisieseizoen nog weinig van te zien.

Schöne 5,5
Speelde een degelijke wedstrijd. Zijn hoekschoppen waren erg gevaarlijk en gaf een goede bal op Ogawa, waar net na rust bijna de 0-2 uit viel.

Hansen 5
Had de 0-2 op zijn schoen, maar de keeper van Heracles stopte die bal knap. Had af en toe ruzie met de bal en kwam minder goed uit zijn acties dan vorige week.

Ogawa 5
Kwam amper in het stuk voor, maar staat toch weer op het scoreformulier. Schoot knap binnen in de korte hoek en laat zien dat hij doelpunten kan maken. Verder een onzichtbare wedstrijd gespeeld.

Olden Larsen 4
Liet net zoals vorige week weinig zien. Komt niet tot nauwelijks aan de bal en doet amper mee aan het spel. Moet zijn goede vorm echt nog weten te vinden bij NEC.

Invallers Mees Hoedemakers, Brayann Pereira en Pedro Marques kwamen allen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.