In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC speelde zondagmiddag tegen Fortuna Sittard in het tweede bedrijf misschien wel een van de beste helften van het seizoen, maar kwam op onverklaarbare wijze niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Branderhorst 6,5

Keepte dit seizoen twee competitiewedstrijden en moest twee keer pas in blessuretijd de bal uit het net halen. Na de met 0-1 verloren openingswedstrijd tegen FC Twente kon Branderhorst zondag niet voorkomen dat Paul Gladon vanaf de strafschopstip de gelijkmaker binnenschoot.

Van Rooij 5

Van Rooij had maar een gering aandeel in het aanvalsspel van NEC en gaf op wel heel knullige wijze de strafschop weg. Hoewel je kan twisten over het feit of het een overtreding is of niet, had de rechtsback enkel oog voor de bal en niet voor zijn tegenstander.

Sandler 7

Sandler was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor een van de twee goede aanvallen van de eerste helft. Had sowieso een prima aandeel in de Nijmeegse opbouw, die in de tweede helft behoorlijk effectief was.

Kramer 6

Joris Kramer zal terugkijken op een persoonlijk teleurstellend jaar, maar heeft met optredens tegen AZ en Fortuna toch laten zien dat de prioriteit voor NEC deze zomer in ieder geval niet in het hart van defensie hoeft te liggen.

El Karouani 5,5

Deed zijn ding, maar daar is ook alles mee gezegd. Dat hij inmiddels op het oog makkelijk overeind blijft in dit soort duels zegt veel over zijn ontwikkeling. Hoe zal hij er over een jaar voorstaan na een seizoen voetballen bij FC Utrecht?

Tannane 7

Oussama Tannane speelde weer een fantastische wedstrijd en nam zijn elftal sterk bij de hand. Dat hij geen assist mag bijschrijven na dit optreden heeft hij in ieder geval niet aan zichzelf te wijten.

Baldursson 6,5

Voor Andri Baldursson was er dan op de slotdag van de Eredivisie eindelijk een basisplaats. De 21-jarige IJslander liet soms zien waarom hij nu pas in de basis mocht starten, maar deed ook dingen zeer behoorlijk. Zat er vaak goed tussen en bewaakte de balans in de ploeg als enige controleur bij vlagen uitstekend.

Mattsson 5,5

Magnus Mattsson stond op de positie waar hij het liefst speelt: als linkermiddenvelder met een dubbele tien op het middenveld. Dat leek hem soms ook goed te doen, maar bij vlagen leed hij ook kinderlijk balverlies. Zijn misser is er een waar hij nog wel eens van wakker schrikt: godzijdank stond er niet bijzonder veel op het spel.

Tavsan 5

Tavsan had net als Mattsson ook een uitstekende assist van Tannane mogen benutten, maar stuitte na weer te lang dribbelen op Rodrigo Guth. En kort voor tijd hielp hij een goede mogelijkheid om zeep door te lang te dribbelen. In eerste instantie kwam hij weg met een strafschop, maar niet de eerste misser van Van Boekel werd daarna goed gecorrigeerd.

Marques 5,5

Marques als spits in de basis ziet er niet gelukkig uit, maar hij werkt zich in ieder geval een slag in de rondte. Als pinch-hitter een prima voetballer om erbij te hebben, maar oh Carlos Aalbers, wat is NEC toe aan een écht goede spits volgend seizoen.

Musaba 5

Mocht zich door de absentie van Jordy Bruijn weer bewijzen als basisspeler. Liet een paar keer zijn snelheid zien, maar werd daarmee niet gevaarlijk. Toen hij twee grote mogelijkheden in korte tijd verprutste haalde Meijer hem naar de kant: voor Musaba is het half jaar terug bij NEC uitgelopen in een deceptie.

De invallers Ibrahim Cissoko, Nany Dimata en Calvin Verdonk kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.